28 February 2009

Karting

Tot acum vreo două săptămâni, am cedat majorităţii şi am mers la karting. Având precedente în a nu-mi risca „nenecesar” fundul, am preferat ca la prima şedinţă să stau pe margine şi să fac poze. Locaţia aleasă a fost AMC Kart, pe centura de nord a Bucureştiului. Din ce mi s-a zis, ar fi cea mai ok locaţie pentru Bucureşti.

Odată găsită (e ascunsă printre nişte hale), e relativ simplu. Treci pe la recepţie, semnezi că e posibil să-ţi frângi gâtul şi că nu sunt ei vinovaţi şi poţi să mergi să iei în primire kart-ul. Dacă e prima oară, obligatoriu iei din cel de 6,5 cai putere. În esenţă e vorba despre un motoraş de drujbă printr-o cutie automată la nişte roţi de mărimea unei farfurii. Asta nu înseamnă că nu pot să meargă destul de repede. Ca să fac o estimare aiurea din care majoritatea nu veţi înţelege nimic, în mod AI Servo, Tamronul 70-300 se chinuia să ţină pasul cu kartul venind direct spre mine pe linia dreaptă. Asta în sine nu înseamnă mare lucru pentru că Tamronul e oricum un melc când vine vorba de autofocus însă un 50-60 la oră cred că aveau karturile pe linia dreaptă. Din când în când la frâne bruşte mai ieşeau şi nori de fum albastru aşa că probabil senzaţii apar şi călare pe numai 6 cai jumate.

Mai există şi carturi cu motor de drujbă mare, de 13 cai putere. Pe alea nu le-am văzut în acţiune.

Din ce am văzut eu de la boxe, circuitul pare îngrijit. La sfârşitul timpului alocat unul dintre cei de la boxe se duce cu un atv până la linia de sosire şi flutură (fără tragere de inimă) un steag „checkered”.


Stând numai la boxe, eram oarecum limitat în ceea ce priveşte încadrările, cel mai bine prindeam karturile în curbă, ieşind de pe linia dreaptă – în rest erau prea departe de mine.


Am încercat şi alte încadrări...


...însă timpii mici de expunere numai senzaţia de dinamism nu o dădeau aşa că am revenit la a încerca panning-uri. În mod ciudat, au ieşit cadre mai acceptabile cu obiectivul fără stabilizare decât ce am reuşit în alte dăţi cu cel cu stabilizare.


Data viitoare probabil o să las aparatul foto şi o să pun şi eu mâna pe un volan.

4 comments:

Unknown said...

Am retinut ultima fraza si nu mai scapi!!! Pai ce...numa' noi sa ne rupem gatul :D

Anonymous said...

si pe mine nu m-ati luat >:P

Andrei C. said...

Data viitoare Ina, data viitoare. N-am stiut ca vrei si tu, credeam ca tu nu accepti ca sporturi extreme decat de la bungee in sus. :)

alex said...

noi te "primim" in cursa, dar avand in vedere ca am trecut de ala de 6.5 cp, eu voi merge pe 13 :))

Related Posts with Thumbnails