Disclaimer

Lista e non-exhaustivă şi probabil va mai fi updatata.

1. Motto: "C'est une bataille de jeu!"
Textele care apar pe aici pot căpăta aspect de pamflet în funcţie de chef şi dispoziţie. Gândeşte-te bine înainte să consumi 15 minute din viață pentru a scrie un angry diatribe în care să-mi explici cum nu ştiu eu ce e aia cultură. De asemenea unele chestii s-ar putea să nu fie politically corect sau să pună accentul pe anumite aspecte mai puţin plăcute ale unor lucruri în general considerate ca fiind fantastice. 

2. Motto: "It's supposed to be a challenge, that's why they call it a shortcut. If it was easy it would just be the way."
Deşi poate părea uneori, aici nu e enciclopedie sau atlas rutier. Dacă am chef, dau şi detalii. Mult succes celor care dialoghează cu serverul Google punând întrebări de genul "Cum ajung pe Transfăgărăşan?" sau mult mai cretinul "Câți kilometri sunt până la Transfăgărăşan?". De unde băi cercopitecule? De fapt retrag asta, în planurile Google pentru world domination e inclusă şi localizarea individului aşa că e corect să presupui că Google ştie unde eşti când întrebi asta.

3. Motto: "Nu există gropi prea mari ci doar gardă la sol prea mică"
Orice folosire a informaţiilor de pe aici sau încercare de imitare se va face pe propria răspundere. În particular, să nu mă credeţi pe cuvânt atunci când vorbesc despre starea drumurilor. De exemplu, mie un macadam prin pădure îmi poate părea acceptabil în timp ce altuia piatra cubică de la Aviatorilor i se poate părea horror. Later Edit: Requiescat in pace pentru ceea ce voia sa fie un monument istoric si era de fapt un mic coşmar pentru şoferi. Long live the asphalt!  

4. Motto: "Le-am găsit pe internet"
Creative Commons this is not. Elucubraţiile sunt ale mele şi mai ales imaginile sunt ale mele. Nu le pun aici ca să-şi facă mai ştiu eu cine trafic pe agregatorul de articole despre turism sau pentru redactoraşi part-time în pană de idei. Dacă totuşi nu puteţi rezista tentaţiei de a lua ceva fără să mă anunţaţi, menţionaţi sursa imaginii sau bucăţii de text reproduse (bucată da?) cu un link funcţional.

5. Motto: "Do not try this at home"
Să ne înţelegem, călătoriile prezentate pe aici sunt executate de profesionişti antrenaţi. Un pic redundant împreună cu punctul 3, extind invitaţia de a folosi cât mai bine judecata proprie când vine vorba de imitat ce vedeţi pe aici (gen coborârea Transfăgărăşanului cu bicicleta fără cască şi protecţii). În rest, selecţia naturală trebuie să joace şi ea un rol.

6. Motto: "La lingua e făcută să evolve"
Sunt de părere că o singură limbă nu poate să exprime absolut tot, pur si simplu anumite noţiuni sunt mai bine şi mai eficient exprimate în altă limbă. De asemenea consider acceptabile împrumuturile de tipul verbului "a updata". Trebuie de asemenea spus că redacţia face tot ceea ce-i stă în putere ca textele să nu conţină greşeli elementare de gramatică însă cu toate acestea ocazional unele greşeli pot apărea. În general acestea sunt datorate lipsei de timp pentru o corectură temeinică şi nu neapărat necunoaşterii limbii. Nu mă supăr dacă mă corectaţi, omul cât trăieşte învaţă.

7. Motto: "I don't know, I just work here"
Aceasta este o clauză de tip CYA *(la fel ca și numărul 1), mai exact: Cover Your Ass. Here it goes: Textele care apar aici nu au legatură cu- și nu reflectă în vreun fel opinia angajatorului meu, oricare ar fi el.

8. Motto: "Deal with it!"
Părerile (cu atât mai mult cele contradictorii) se susțin cu argumente logice și de bun simț. Altfel se poate ajunge la insulte. Nu îți place ce citești aici dar nici nu poți dezbate în mod civilizat? Mai sunt si alte site-uri pe net, poate găsești ceva pe placul tău. În semn de pace îți voi returna contravaloarea abonamentului lunar. Ah, that's right, you didn't pay...

Related Posts with Thumbnails