21 December 2015

Retrospectiva 2015

Ce retrospectivă, frate, că ăsta nu a mai scris din iunie?! - și atunci scria despre 2014! Just! Dar asta nu înseamnă că am stat acasă într-un colț. E adevărat, noul an mă va găsi (iar) cu mai puțin păr în cap și mai mult pe față dar a fost iarăși best year ever.
Retrospectiva 2015

Da, am restanțe din 2014 - începând cu Praga (hăt departe, promit să o aduc pe blog cât de curând, nu numai sub formă de tramvaie)...

Retrospectiva 2015

...și continuând cu Malmo (geez, aicea dau rateuri, mi se pare că a fost toamna asta nu cealaltă)...
Retrospectiva 2015

...și Copenhaga.
Retrospectiva 2015

Anul 2015 a fost italienesc prin excelență. Dacă în timpul săptămânii studiam ce vagoane sunt mai libere pe linia M2 din Milano ca să optimizez călătoriile (răspuns: nu sunt), în week-end-uri am avut timp de explorare. Mai întâi mai aproape prin Bergamo cu a sa Citta Alta și cu funiculare...
 
Retrospectiva 2015
...Pavia, ploioasă dar primitoare...

Retrospectiva 2015
...și frumoasa Cremona la care ne-am și întors pentru a ne plimba în liniște pe străzi și să urcăm în Torrazzo.
  Retrospectiva 2015

La Verona am căutat casa Julietei dar nu foarte temeinic întrucât până la urmă nu am găsit-o în schimb ne-am adus aminte de ce nu e bine în locurile turistice prea accesibile.

Retrospectiva 2015
Uneori am mers și prin locuri mai puțin cunoscute cum ar fi Vigevano de la periferia Milano-ului, care are o foarte frumoasă Piazza Ducale.

Retrospectiva 2015
La Novara nu am mai prins deschis la urcat în turla catedralei...

Retrospectiva 2015
...dar la Bobbio nu aveam cum să găsim închis Ponte Gobbo. Bobbio e un orășel foarte fain pe drumul vechi spre Genova, departe de autostradă dar totuși circulat mai ales de motocicliști.

Retrospectiva 2015
Am avut timp chiar și de explorări pe drumurile terțiare de la granița dintre Lombardia și Piemonte. Trebuie să fac unele eforturi ca să-mi aduc aminte ce castel este cel de mai jos, am speranțe că voi reuși.

Retrospectiva 2015

Mai apoi în an a venit rândul lacurilor: Iseo...
Retrospectiva 2015

...și Garda cu al său Sirmione. Bine acolo e de explorat zile în șir. Noi am revenit și am ajuns și la...

Retrospectiva 2015
...Malcesine de unde am urcat pe Monte Baldo dar am lăsat pe altă dată Limone del Garda și alte cotloane de pe acolo.

Retrospectiva 2015
Am ajuns de două ori și la Como unde am urcat la Farul lui Volta și am văzut de ce e toată lumea înnebunită după zonă.

Retrospectiva 2015
Am dat o fugă și pe la prieteni în Elveția, aranjând și de un Lucerna pe parcurs...

Retrospectiva 2015
...iar prin mai am dat o fugă în Sardinia unde, după o zi de leneveală pe o barcă prin Arcipelago della Maddalena, I finally popped the question. A zis da. Yay!

Retrospectiva 2015
Vara a fost cu multe nunți și ceva bătaie de cap legată de schimbarea mașinii. Am fost un pic prin țară...

Retrospectiva 2015
 ...să vedem ce mai face rapița (ok, ok, cred că asta tot prin mai era, nu se știe ce botaniști citesc pe aici și mă prind că rapița nu e în floare vara).
Retrospectiva 2015

N-am mai reușit să plecăm 2 săptămâni legate undeva dar o săptămână în Creta tot am fost. Nu e loc de comentarii, este fain de tot. Așa ca de vedere, de exemplu Loutrou...

Retrospectiva 2015
sau la Frangokastello unde e echilibrul perfect între plajă faină și cantitate de oameni care să năpădească locul.
Retrospectiva 2015

Sfârșitul verii a venit cu o ieșire pe Transfăgărășan - asta ca să mă laud cu mașina nouă.

Retrospectiva 2015
Ah da, și să nu uit, o ieșire scurtă pe Transalpina, de control...

Retrospectiva 2015
...și la Brașov.

Retrospectiva 2015

Restul a fost cam agitat pe plan profesional și nu am mai avut timp decât de eventuale poze din avion...
 Retrospectiva 2015
Agitația a fost din cauză că trebuie schimbat ceva, nu se mai poate cu atâtea zboruri și hoteluri. Am trecut de 300 de zboruri și în ultimele 365 de zile 135 sunt petrecute la hotel. A fost frumos...dar nu mai merge așa. Astfel că din 2016 sper (cu motive!) la un alt ritm.

În ultimul an mi-am consolidat cunoștiințele de italiană și la fel și părerea că e o țară fantastică, unde să te muți dar doar cu mulți bani. Altfel e un fel de România mai scumpă - în ceea ce privește viața de zi cu zi. În rest...am apucat să citesc câteva cărți faine și am încetat să-mi mai rup unghiile, o realizare monumentală (momentan mai scapă câte una când mă mai calcă pe nervi cineva la serviciu). Am învățat să fac (anumite) prăjituri, unt de arahide și cremă de alune de pădure (culese din curte) și am cumpărat mașină de făcut floricele. Am construit o cușcă de câine de care sunt foarte mândru și am reorganizat în casă scăpând de chestiile pe care nu le mai folosim. Am spart un geam la mașină (nevoit fiind) și am făcut zacuscă la ceaun (ok, ok, eu făceam focul). Am încercat fotografie macro și de portret, ambele dificile din motive diferite. Am o idee ce să fac anul următor dar să vedem și cum iese. Oricum, planuri avem, sănătoși să fim să le și ducem la capăt. 

La mulți ani!

2 comments:

Alex said...

Asa an plin de plimbari si cu cate ceva nou tot sa ai. Frumoase zonele unde ai fost ...mi-as dorii sa merg si eu candva.

Maria said...

Un blog interesant ;) frumos

Related Posts with Thumbnails