28 May 2015

Litoralu' românesc

Cu melodia aia cu refren pițigăiat în cap, mă gândesc că ar fi vremea să facem o vizită mării, chiar daca ea e neagră nu albastră ca în cântec. După vizita recentă în Sardinia, litoralul românesc nu prea mai arată așa glorios.
Constanta

Ei au meduze, noi avem alge - sau salată, cum vreți să-i ziceți. Salată și scoici.

Constanta
Ei au ape turcoaz, noi avem ceva indefinit gen gri-petrol. Îmi imaginez romanii venind de la ei din peninsula și privind la Marea Neagră. Dafuq is this shit? Hai gata, îi zicem Mare Blackissimo și hai sa mergem la viol/pârjol.
Constanta
Sper din tot sufletul că au mai făcut ceva cu centrul vechi din Constanța pentru că m-am săturat de praful acela.
Constanta
Abia aștept să văd ce iese din amenajarea plajelor care are loc acum - din câte am înțeles, Plaja Modern, ai cărei clienți fideli am fost acum două veri, va primi o față nouă. Să vedem...
Constanta
Dar recunosc că mi-e dor de mers la marea noastră, așa cum e ea. Și mi-e dor chiar de stațiuni, cu tot kitsch-ul lor - cu caleștile cu Tropicana și cu magazinele sezoniere de șlapi și colace.
Constanta
Și de proumb fiert...da! Chiar așa, unde naiba mai găsesc porumb fiert care să nu fie dulce? I fucking hate that taste. Parca a înnebunit lumea, numai din asta dulce se găsește.
Constanta
Și de pepene rece mâncat după-amiaza, poate chiar în loc de prânz. De poftă, am luat unul zilele trecute din supermarket. Știam că greșesc dar am zis să încerc. A fost oribil, nu știu cum își permit să pună la vânzare așa ceva.
Constanta
Să vedem cum s-or așeza lucrurile și când om vedea marea noastră. Ideal ar fi să nu fie ciorba rece, să putem să facem și o baie dar din câte știu e mai complicat în iunie.
Constanta
Mi-e un pic dor și de Nikos-ul din Constanța, dar numai ca surogat la Grecia adevărată. Dar cine știe, poate e loc și de niște Grecia vara asta...
Constanta

Constanta
Vara trecută am fost pentru prima dată la Eforie pe faleză. Acum mai trebuie să merg la Tuzla și cred că am acoperit tot litoralul.
Constanta
La noi pe litoral anumite chestii sunt chiar simpatice - cum ar fi clădirile vechi sau cherhanalele specifice (deși și aici...să pui canapele albe de chill lounge la cherhana mi se pare dubios).
Constanta
Altele sunt de un prost gust aproape șocant - din păcate cele mai multe. Dar ideea e să se cheltuie cât mai mult pentru că sunt doar 2 luni de sezon plin - 8-9 week-enduri de destrăbălare. Apropo de asta, aștept să plece (naibii) lumea în concediu din București să se mai elibereze.
Constanta
Cine e boss-de-boss parchează la steaguri. O altă caracteristică a litoralului de la noi - supremația boss-de-boss-ului.
Constanta
Am auzit că se cere deschiderea către public a terenului cu vila răposatului prim-tovarăș de la Neptun. Chiar așa, cine o mai folosește?
Constanta
Ah da, și îmi e dor de întorsul la București pe autostradă, duminica seară când toți se transformă din oameni aparent normali în paricopitate (ca la matrix) și se grăbesc de parcă Bucureștiul ar pleca undeva fără ei. Ar fi un lucru așa rău să plece undeva Bucureștiul și să nu-l mai găsim? :)
Constanta

3 comments:

Vlad said...

eh, hai... in 5-7 ani o sa fie dragut si pe litoralul nostru.
ca sa-ti fac un update, nu se mai foloseste boss... ci "manechine" :)

miscellanea.ro said...

Asta nu stiam!

Laura said...

Frumoase imagini :) imi place! :)

Related Posts with Thumbnails