05 July 2009

DN2L update

Aşa cum promisesem prin iarnă, am revenit la Lepşa cu planuri măreţe de a ajunge în Soveja. Aşa cum povesteam data trecută, tronsonul de drum Lepşa-Soveja este oficial închis, fapt de altfel semnalizat la ambele capete.

Cele două vaduri care în iarnă erau garnisite cu praguri de gheaţă sunt acum foarte uşor de trecut. E bine totuşi că sperie picnicarii şi restul drumului e pustiu. Următoarea imagine e cu dedicaţie pentru Toma Necredinciosu’ Paul, care se îndoia foarte tare că se face ceva în privinţa acestui drum.

Cele trei podeţe luate de apă sunt aşadar în reconstrucţie. Totuşi ce e îngrijorătoare e starea în care se găseşte restul drumului. Asupra lui nu s-au mai efectuat lucrari de întreţinere de foarte mult timp şi în mai multe locuri carosabilul s-a surpat şi va fi nevoie de multă muncă pentru a-l aduce într-o stare bună. Dacă îmi aduc bine aminte sunt 3 sau 4 locuri mai dificile. Unul dintre aceste locuri este la trecerea prin fâneaţa de la ieşire din Lepşa.

Asfaltul e ondulat puternic pe un sens şi distrus aproape în totalitate pe celălalt.



Cu toate astea, drumul e foarte frumos. Sunt cam 13 kilometri, cea mai mare parte prin pădure. Dacă se merge calm, maşina nu va păţi nimic, indiferent de ce poveşti aţi auzit.

În caz că vă întrebaţi, da, cu aceeaşi ocazie am fost şi pe drumul Greşu-Ojdula până la graniţa dintre judeţele Vrancea şi Covasna, dar despre asta în emisiunea următoare.

UPDATE (24 Nov 2009): podețele au fost refăcute, nu se mai trece prin râu iar porțiunea complet distrusă de apă a fost refăcută. Totuși, drumul e în continuare închis.

1 comment:

Anonymous said...

felicitari pentru ce scrii.

eu sunt mai norocos, am rude in zona asta si merg frecvent, insa nu m-am incumetat pana acum sa merg de la lepsa la soveja si m-am oprit la indicator.

o voi face cu prima ocazie, abia am venit de acolo. :d

Related Posts with Thumbnails