21 March 2012

Cota 2000

Acum vreo săptămână şi ceva am fost momit cu un blue bird.

Definition: A blue bird day is a beautiful sunny day after an overnight snowfall. It's a perfect skiing day with a clear blue sky, bright sun, and fresh snow.

N-a fost să fie. Dar de urcat la Cota 2000, tot am urcat.
Ca să urci la Cota 2000 din Sinaia ai mai multe opţiuni, niciuna bună. Telecabina e în două trepte însă există şi telegondola şi apoi telescaun. Ghici ce? La noi, şi am înţeles că numai la noi, acestea sunt companii diferite. Adică Ski Pass-ul pe care îl iei de la Telegondolă funcţionează la Telegondolă şi la instalaţiile de schi din Valea Dorului însă nu e bun şi pentru Telecabina de la 1400 la 2000. Super fain. Distracţia a costat 61 de lei pentru un dus-întors de la cota 1000 la cota 2000. Austria baby, nu altceva.
Parcarea - alţi bani, altă distracţie. Noi am fost acolo la 8.20 şi am prins loc în parcarea de lângă telegondolă la 5 lei. Alături, la 10 metri departare parcarea e 10 lei. La prânz maşinile se întind până aproape de Cabana Schiorilor. Lux.
Am văzut de jos că nu prea era rost de cer albastru dar nah, doar nu era să mă duc acasă. Am urcat cu una din primele telecabine înghesuit între schiori care se uitau ciudat la mine.
Eu aveam parazăpezile cu mine dar zăpada era îngheţată sau spulberată. Totuşi, sus, nu prea e nimic de făcut. Dacă era senin mai mergea o panoramă cu Baiul, o Crucea Eroilor, ceva...
Telescaunul nou din Valea Dorului e prea departe pentru a-l investiga altfel decât la 300 de milimetri. Hmmm, cruci şi corbi, primitor, ce să zic...

Dar cum zăpada alunecă şi când e nor...oamenii veniţi cu scop precis se distrau.

Abia la coborâre am văzut alţi fotografi urcând, pregătiţi să imortalizeze...ce? Aş fi curios să le văd creaţiile din ziua respectivă...
Am coborât în Sinaia şi am luat staţiunea la pas să văd ce mai e. Dezamăgitor, trotuare necuraţate de zăpadă, gropi, aglomeraţie. Noroc că mai târziu am dres situaţia cu un grătar - primul pe anul acesta, dacă nu punem la socoteală pe cel de la ora 2 noaptea de pe 1 ianuarie.

Totuşi o realizare pentru ziua respectivă există. Mă rog, nu realizare... experienţă. Cât am stat sus la 2000 a început să ningă uşor. Şi ningea cu fulgi de zăpadă ca aceia văzuţi la televizor sau prin cărţi. Fulgi cu acea formă de fulg :) N-am reuşit să prind prea mulţi în poză deşi am văzut câteva exemplare foarte frumoase.

3 comments:

Vlad said...

fulgul din ultima poza face toti banii... :)

Dumitrel Marius said...

Sta bine pe doage tipa din imagine. Frumos flexat, bine prins

Alexandra said...

Ce fulg frumoooooos! :)

Related Posts with Thumbnails