16 March 2014

OTP-MXP via WAW: Ce Alpi or fi ăia?

Hai ca m-am reapucat de editat imaginile din avion. Acesta e un zbor din iulie anul trecut, ultimul cu scop de serviciu pe ruta București - Milano. Și cum misterioase sunt căile companiilor aeriene, în acea săptămână biletul a fost mai iefitin prin...Varșovia.
OTP WAW
Deci a fost WAW! Adica Warsaw, dar înțelegeți voi.
Am început ziua chior de somn cu un răsărit pe Otopeni.
OTP WAW

Cum soarele era deja sus pe cer când am urcat la altitudinea de croazieră, am moțăit un pic...
OTP WAW

Mai exact, m-am dezmeticit complet abia la approach la Varșovia...
OTP WAW
La Varșovia era un pic înnorat dar cât timp am așteptat conexiunea...
OTP WAW

...s-a făcut soare așa că am putut să-l admir pe domnul SP-LLC, avionul LOT vopsit în livery hauriu.
OTP WAW

Ca să ajungem în poziție de decolare am traversat pista prin fața unui Wizz pregătit deja de decolare. Nenea Wizz, lasă-ne și pe noi să trecem!
OTP WAW
Cred că după decolare mi s-a rupt din nou filmul pentru că nu mai țin minte cum am ajuns deasupra Alpilor.
WAW
Problema mea (cu ghilimele) era faptul că nu știam unde sunt. Eu știam Alpii spectaculoși mai spre vest, pe cei din est îi credeam mai...neinteresanți. Aveam să descoper un pic mai târziu, în august, cât de tare mă înșelasem. Totuși...
WAW
...unde or fi Alpii aceștia?
OTP WAW
Am încercat câteva close-up-uri dar nu-mi dau seama deloc - de parcă aș ști eu fiecare vale și vârf de acolo. Totuși Matterhorn-ul l-am identificat singurel, la fel și cu alte vârfuri din vest.
OTP WAW
De exemplu valea asta...unde o fi? Se vede clar că are ditamai masivul deasupra complete with glacier and stuff. Și totuși nu-mi pot da seama...
OTP WAW
Așa că, dacă recunoaște cineva vreuna din zone, îl rog să-mi dea și mie un indiciu. Nu de alta dar poate le trec pe listă...
OTP WAW
După ce am văzut munții, a urmat o experiență neplăcută - pentru că la Malpensa, aeroportul de destinație, era un thunderstorm de toată frumusețea. Vedem duminica viitoare ce și cum...

Later Edit: Am găsit, ajutat de Google Earth și de simțu-mi extraordinar de orientare (plecăciune, acum). Cel puțin în close-up-ul din penultima imagine este vorba de localitatea Schladming, sub masivul Dachstein în Austria. E un pic mai la nord decât mă așteptam dar am găsit.

7 comments:

Vlad said...

ce dileme au unii... :)
(ironie, atat!)

Andrei C. said...

Hehe. First world problems...

Vlad said...

ahh, nu. poate-s eu ignorant :)

Alexandra said...

Ah, ce bine ca ai gasit tot tu inainte sa apuc eu sa iti citesc articolul, ca pana sa ajung la final ma tot pregateam sufleteste de urmatoarea ora - doua de cautat chinuitor ca sa aflu ce drac de munte o fi ala :))))

Andrei C. said...

Sa stii ca e interesant sa survolezi cu google earth cautand vai care sa semene si forme asemanatoare (in cazul meu, m-a ajutat padurea aia in forma de delfin)

Alexandra said...

Iti dai seama ca pe jumate abia asteptam sa vad daca pot sa gasesc :)))

Andrei C. said...

As putea sa fac o rubrica - mai greu de ghicit ca pentru imagini, ca acolo daca recunosti un monument sau ceva e clar. Hmmm...dar de unde timp?

Related Posts with Thumbnails