16 January 2009

Italietta

O mică curiozitate: răsfoind paginile electronice ale ziarului Corriere della Sera am dat peste un comentariu care m-a amuzat şi totodată mi-a întărit părerea că italienii sunt probabil cel mai apropiat popor de noi ca şi mentalitate – cel puţin în ceea ce priveşte atitudinea unor faţă de ţară. Comentariul sună cam aşa:

„ancora una volta l'italietta ha perso l'occasione per dimostrare di essere un paese democratico.
[…]
Che paesetto che siamo....poi dice che le menti se ne vanno... „

Dacă ar fi în română şi dacă am înlocui italietta cu românica, am avea clar un comentariu de pe hotnews. Cam pe aceeaşi notă am văzut în Barcelona mâzgâleli cu „Puta Espana” dar le-am pus pe seama separatismului catalan incipient.

Bonus: Azi-noapte târziu urmăream pe CNN ştirea cu cei 150 de norocoşi care au aterizat cu avionul în râu. Prezentatorul (un moş a cărui vocabular conţinea cuvântul „awesome” plus încă vreo 10) avea unul dintre pasageri la interviu. După ce l-a frecat la cap bine pe saracul om care tocmai se prăbuşise cu avionul („Poţi să descrii zgomotul pe care-l facea motorul?”) vine cu o întrebare de mare angajament jurnalistic – „Şiii, s-a ţipat mult?”. Parcă mă uitam la Realitatea TV.

2 comments:

Augustin Popescu said...

Tu inca mai crezi ca americanii sunt mai destepti ca noi?!?

Eu sunt uimit ca inca ma uimesc cam 24/7.

Anonymous said...

Cred ca mai degraba aveam niste asteptari neintemeiate fata de CNN. Dar nah, audienta e data de cei multi, si cei multi...

Related Posts with Thumbnails