30 December 2011

Şi a fost 2011...

Pentru un oarecare motiv, ultimele zile din an sunt foarte agitate. Lumea aleargă în toate direcţiile aruncând spasmotic cu cardul în dreapta şi-n stânga cumpărând mai multe chestii decât e nevoie dar simţindu-se bine în tot acest timp. Printre altele se fac şi liste cu ce s-a făcut anul trecut – curios, nu neaparat raportat la ce era planificat (eh lasă ca tot e bine) şi ce se va face anul viitor – iluzii de grandoare cu făcut şi dres (anul ăsta a fost aia şi cu aia dar lasă că la anu’...moamă câte o să fac).

Să intrăm în spiritul acestui obicei aşadar. Deşi am realizat mult prea puţin din ceea ce mi-am propus, îmi place să cred că am rămas cu ceva după acest an. Desigur, am o idee despre ce trebuie făcut anul viitor şi cred sincer că le pot face dar mai ştiu că acelaşi lucru credeam despre ce mi-am propus anul trecut (şi asta mă cam sperie).
Călătoria e doar o mică parte a vieţii ăsteia. Dacă ar fi doar asta, aş zice că totul merge brici. Anul acesta am ajuns unde mi-am propus şi peste asta în multe alte locuri în care nici nu mă gândeam că voi ajunge în Decembrie trecut. Am fost pe drumuri mult mai mult decât în orice alt an, am depăşit 200.000 de kilometri. Am trecut de pragul de 100 de zboruri, eu care până acum un an şi jumătate eram un pachet nervi de fiecare dată când trebuia să zbor. Nu stau să scriu aici pe unde am fost, mă voi lupta pe îndelete în Ianuarie cu imagini/video pentru a alcătui o Retrospectivă pentru 2011. Din punctul acesta de vedere, nu ştiu ce voi face la anul. Prioritatea nu e să-mi planific călătoriile, sunt sigur că vor veni ele la mine când va fi cazul. Chestiile astea nu trebuie forţate. „You are not the car you drive” – nu eşti numărul de ţări pe care l-ai vizitat.

Altfel, sunt multe lucruri de făcut şi pentru asta îmi doresc doar motivare. E destul de deprimant să nu fi făcut un lucru deşi depindea în totalitate de tine."In this world of many distractions, thou shalt not lose focus."

Urările deşi frumoase nu sunt eficiente. Norocul nu ascultă de urări. Fiţi pregătiţi să-l primiţi cum se cuvine, dacă soseşte.

La mulţi ani, dar numai dacă îi folosiţi cu folos.

8 comments:

Liliana said...

Ai fost mai simpatic decat credeam cand am inceput sa iti citesc articolul. Un big like si mult noroc ;)

Alexandra said...

Chiar ca! Big big big like!

Abia astept retrospectiva dar eu una ma iau de cap cand ma gandesc ca o sa trebuiasca sa fac si eu la fel... Partea buna e ca eu nu am video :)))
So good luck with that! Ne vedem in 2012 cu retrospectivele pe masa :P :P

Alexandra said...

Ah, si la multi ani!! Stiu sigur ca ii vei folosi cu folos! :)

Aliceee Traveler said...

Nice! deabia astept filmuletele ..

La multi ani!!

Traveling Hawk said...

Eu obisnuiesc sa adaug "mai bine mai putini dar mai buni, decat multi si prosti/slabi*....

Oricum, iti doresc sa te duca pasii pe unde doresti in anul care urmeaza, iar cararile ce se vor deschide singure sa fie pline de surprize frumoase!

Andrei C. said...

Numai bine si voua. Gata acuma chiar plec :)

Ioana said...

Frumos spus si cat se poate de adevarat. Cat despre calatorii, daca ai sa citesti pe blogul meu vei vedea ca si eu am fost mereu de parere ca nu eu imi aleg calatoriile, ci ele ma aleg pe mine :-P Din nou de acord, deci...

La multi ani si mult noroc! :-)

Andrei C. said...

Da da, trebuie sa reorganizez eu un pic readerul/linkurile. Salut Doha :)

Related Posts with Thumbnails