18 February 2013

Kaiserlich und Königlich: Baska

Când m-am apucat de făcut traseul prin Croaţia, am întrebat (printre altele şi Google) despre cele mai faine plaje din Croaţia. Baska a apăcut de mai multe ori pe listă - printre puţinele plaje cu nisip din Croaţia. Aşadar, am făcut traseul să ajungem şi pe la Baska deşi era cam ocolit.
Baska Croatia
Cum ziceam într-un episod trecut, sosirea în Baska a fost neplacută din cauza vremii drept pentru care am fugit la Plitvice şi Zagreb. Şi am făcut comandă de soare pentru duminică. Ce am uitat să mai comand a fost şi căldură pentru că soarele şi căldura nu vin la pachet uneori.
Croatian beach
Şi iată că respectiva comandă a ajuns la destinaţie duminică pentru că aveam soare (orbitor) dar nu chiar căldură. Chiar şi aşa, un pic de plajă nu strică aşa că am plecat de la pensiune (Pension Burin) şi am mers spre plajă.
Restoran Burin
Pe drum spre plajă prin Baska - mă întreb cum o fi oare într-o zi caldă de iulie...
Baska house
Şi plaja...ce să zic. Ar trebui marketată ca printre puţinele plaje din Croaţia care au ŞI nisip. Aia nu e plajă cu bolostâncile alea pe ea.
Hiking on the beach
De fapt...dar o sa revin la părerea asta controversată într-un articolul urmator cu cea mai tare plajă din Croaţia (zice-se).
La plaja
Am descoperit repede că apa mării are temperatura unui cristalin şi pur izvor de munte aşa că nu era rost de bălăceală. În plus, mai trebuia să ajungem în altă parte în ziua respectivă. Aşa că ne-am strâns catrafusele şi am mers să luăm maşina...
Croatian chapel

Ah, Mediterana!
Maslin oare
Am purces aşadar la drum - am traversat iar insula Krk de la un capăt la altul...
Croatia landscape

...şi am ajuns aproape de Rijeka. Am trecut podul spre continent şi...ni s-a făcut foame.
To Rijeka
Ce să facem, ce să facem? Păi...eu zic să facem dreapta aici şi mergem până vedem ceva care ne place. Ok, aşa facem. Dar asta în episodul următor!

14 comments:

Anonymous said...

Am sa dau unsubscribe acestui blog foarte curand. Pentru ca apare, in mod obsesiv, expresia "Kaiserlich und Koniglich". Inteleg ca asa spun nemtii (dar bag mana in foc ca nici la ei nu e o expresie de zi cu zi, ci una rar intalnita), dar mi se pare ceva obsedant si enervant. E ca si cum as incepe toate titlurile de articole in genul:

"Roata morii se invarteste tac-tac-tac: Despre Varna"

E ok sa o faci O DATA. Cand se repeta, din nou si din nou si din nou, si e o fraza obsedanta, care iti ramane in creier si mai e si neplacuta... dai unsubscribe!

Andrei C. said...

Aoleo, nu, te rog :)

In caz ca nu se intelege, cand articolul face parte dintr-o serie, are in fata o astfel de eticheta. Pentru cultura generala: nu e o "expresie", e deviza Imperiului Habsburgic pe teritoriul caruia are loc povestea - e o infloritura pe care mi-o asum. O gasesc chiar placuta, traducerea ei in engleza e Imperial and Royal iar daca vrei se poate si in română: Cezaro-Crăiesc. E mai bine asa?

Vezi ca mai urmeaza cam 13-14 articole, daca e, da unsuscribe de pe acuma sa nu te chinui.

Alexandra said...

:))))) Nu pot sa ma abtin sa nu rad la comentariul de mai sus :))) Am vrut eu sa iti zic mai demult ca esti cam subtil cu denumirile astea de serie. Pai cum sa inteleaga omul care se uita doar la poze ca toate articolele astea sunt de fapt in aceeasi serie si ca tu, culmea!, povestesti ceva intro inlantuire loigica??? :))))))

Anyway, eu vroiam sa zic altceva :) O sa zica lumea ca ne-am vorbit sau o sa zici tu ca eu am plublicat dupa tine, or smth :P Dar vezi ca am scris io despre cea mai tare plaja din Croatia chiar azi :)))

Andrei C. said...

Io am auzit despre alta ca e cea mai tare :)

Alexandra said...

Nu contest! :) Eu am fost foarte subiectiva cand am spus asta :)

Anonymous said...

Ok, fac unsubscribe in Google Reader. In loc de Kaiserlich un Koeniglich ati fi putut sa puneti si voi: "Din seria despre Austria: ...."

E ceva mult mai placut, care nu iti ramane in minte si nu te obsedeaza dupa aia.

Ah, ca sa incheiam cu ceva obsesiv-enervant:

Roata morii se-nvarteste, TZAC, TZAC, TZAC!
Nervii tai tzi-i chinuieste, TZAC, TZAC, TZAC!

Andrei C. said...

Nu stiam ca titlurile mele sunt asa obsedante, ma simt magulit. Desi detectez o oarecare nuanta obsesiv-compulsiva...

I bid you an eyebrowed journey!

(Dar promiti ca nu mai citesti deloc, da? Adica unsuscribe si gata, no peeking).

Ana Maria said...

Si pe mine in Croatia ma dispera plajele cu bolostance !!!! Te uiti la apa aia ce limpede si frumoasa dar fara sosoni pe plaja nu ajungi la ea :)))

Alexandra said...

Da, dar asta e frumusetea plajelor cu pietricele, ca e foarte clara si curata apa. Cele nisipoase nu sunt chiar asa...

Mihai said...

He he, la aceeasi pensiunea am avut si eu rezervare. Numai c-au uitat de ea si cand am ajuns acolo nu aveau camera libera, insa s-au descurcat, mi-au gasit camera intr-o viluta in satul urmator, mai treceam pe la ei doar la micul dejun. Insa...eu am prin intre 37-39 grade, si nu aveau nicaieri aer conditionat. Si am luat aceeasi plasa cu plaja de nisip, mama lui de Google!

Andrei C. said...

Voi da in vileag conspiratia plajelor croate, in curand...

Pelesh said...

Am fost in Brella in August 2012 cu soția si pustoaica cea mică. Pana atunci am avut oroare de plajele cu pietricele având experimente neplacute in Costa Brava, Antalya sau unele insule grecesti. Surpriza mare insa: in Dalmatia pietricelele sunt uniforme, fine si plăcute. Nici vorba sa ai nevoie de papuci. Atât in apa cât si pe plaja senzatia era una mai mult decât plăcută.
Croația merita vizitată pentru multe alte motive: mâncare de peste senzationala, riviera Makarska este fenomenala, Split si Dubrovnik sunt orașe grozave cu vestigii interesante pentru oricine, autostrăzi impecabile.
Atmosfera este relaxanta si civilizata si deseori poți percepe un anume parfum al unui trecut comunist care celor trecuți de 40 de ani le evoca ceva din părțile bune ale tineretii.

Andrei C. said...

Depinde de la om la om. De exemplu eu o sa-mi iau cipici din aia si pentru plajele noastre. Deh, picior fin, crescut la bloc...

Andrei C. said...

Si da, riviera Makarska mi s-a parut partea cea mai faina...

Related Posts with Thumbnails