25 February 2013

Kaiserlich und Königlich: Măcar un pic de Makarska

Luni avea să fie zi de plajă dar pentru asta trebuia să prindem un feribot. De asta ne-am trezit un pic mai devreme. Vremea promitea multe...
Makarska
Am mers la parcare să iau mașina - se vedea că sezonul s-a încheiat pentru că scoseseră și barierele de la parcare.

Hmm...și Brela pare ok...

Dar nu! Avem un plan, îl respectăm. Mergem la cea mai faimoasă plajă croată, aia de apare pe toate vederile. Între timp, un pic de încălzire la soarele care abia a ieșit de după munte...pentru că Baska Voda e la poalele unui munte impunător care trece bine de mia de metri. Hmm, oare se poate urca? (o să vedem într-un episod urmator).
Am luat micul dejun la pensiune - foarte faină, apropo. Pension Palac îi spune și e în centrul centrului. Apoi am luat mașina și am pornit spre Makarska - capoluogo prin aceste părți cum s-ar zice, la 10 minute depărtare. Am găsit-o în forfota dimineții de luni în care vasele de pescuit ieșite înainte de răsărit s-au întors deja și acum vând prada.
Am găsit relativ ușor feribotul pentru că sunt indicatoare însă feribotul...e mai mult o cadă plutitoare și nu foarte încăpătoare. Ne-am așezat la rând și am mers la bilete - 10 minute întârziere și nu am mai fi prins loc iar următorul feribot era la 12.
La 9 fără un pic au început mișcările de trupe - mai toată lumea este invitată să urce cu spatele pe navă - pentru a facilita coborârea la destinație. Eu am nimerit pe partea stângă ceea ce a însemnat că nu mai aveam loc să ma dau jos - spațiul este foarte prețios pe astfel de nave mici.
Ultima mașină este pusă de-a curmezișul în partea din față - noroc că era scurtă, Guzelle nu ar fi intrat acolo.
Niște imagini din port, luate de pe feribot.




Odată cu noi pleacă și navele de agrement - spre aceeași destinație. N-am avut noi timp că altfel ar fi fost interesant. Te iar dimineață, te duce acolo, te lasă să te bălăcești, îți dă de mâncare și apoi te aduce înapoi. Trebuie să fie fain.
Dar nu mai plecăm odată? :) Destinația noastră era insula Brac la o jumătate de oră de mers molcom cu feribotul - cu o mică întârziere am plecat...

No comments:

Related Posts with Thumbnails