03 February 2013

BIAS 2012: Turkish Stars

Mi s-a cam dat calendarul editorial peste cap - pe motive de... (mai bine nu comentez). În ultima vreme timp de povestit pe hârtie electronică nu prea am avut - dar un pic de imagini cu avioane pot să pun.
Asta e de fapt prima parte - cu echipa Turkish Stars am cele mai multe imagini. Nu știu dacă e din cauza faptului că la Frecce Tricolori eram mai plictisit sau insolația își arăta colții însă spectacolul oferit de Turkish Stars a fost unul fain tare. A se nota că vorbește un om care nu a mai fost la un air-show până acum.
Au decolat repejor fără prea mult tam-tam (cum au făcut italienii) și parcă au plecat la ei acasă. Cred că au făcut o tură până în centrul vechi și ne-au lăsat să așteptăm. Tehnică studiată pentru că tocmai când te întrebai unde spanac sunt ienicerii aerului întreaga formație de avioane a trecut la joasă înălțime și cu viteză mare. Și a început spectacolul.

Din nou, nu mă pricep la denumirile manevrelor. Dar știu că mi-a plăcut.
Deși avioanele sunt supersonice nu zboară la viteze supersonice pentru acrobații (titlul de supersonic e "only fo show"). Oricum, nu pot să zboare prea încet și de aceea nici acrobațiile nu sunt la fel de spectaculoase ca ale Iacărilor, de exemplu. Să nu se înțeleagă greșit, nu e că nu le recunosc meritele, sunt doar lucruri diferite.
Restul imaginilor (din prima tranşă):






1 comment:

Ion said...

Trebuie sa recunosc ca nu sunt un fan al steagului turc, pot spune ca imi place foarte mult cel englez.

Insa felul cum zboare aceste minunate rache cu pilot arata mai mult decat superb, culoare rosie le face sa fie si mai periculoase decat par!

Related Posts with Thumbnails