28 October 2013

Despre telefoane - și o întrebare

Disclaimer: Pentru că oamenii nu înțeleg (nu pot sau nu vor) aș vrea să clarific faptul că nu am nici o afiliere cu nici un producător de telefoane. Sunt un simplu utilizator de telefoane, poate puțin cam pretențios și ne-rezonabil (în ochii altora, eu sunt ok cu standardele mele :) ). De asemenea, articolul are evidente, zic eu, nuanțe de pamflet și trebuie tratat ca atare. Acestea fiind spuse...

N-am fost niciodată un schimbător de telefoane, am avut 7 telefoane la viața mea dintre care am vândut unul singur, pe restul le am încă prin vreun cotlon. Asta nu înseamnă că nu știu ce vreau de la un telefon. Vă zic de la bun început că am o idee despre cum merge cererea și oferta și de ce producătorii nu sunt motivați să ofere un produs cu adevărat bun (pentru că nu ar mai cumpăra nimeni următorul produs peste 6 luni). Așa că livrează cu lingurița dispozitive pe care le poreclesc pompos gen "Life Companion" - știe să pună pauză la youtube când nu ești cu fața la el, mega funcție, ce să zic. Faptul că eu îmi doresc ceva cu adevărat funcțional pentru 3-4 ani de zile nu cadrează cu interesele lor. Mereu trebuie să vreau noul Samsung Xperia 5Ț care are ecran mai mare, camera mai bună, RAM mai mult dar care la fel de prost merge în taskurile de bază. În fine, asta nu mă poate împiedica să visez...



Un pic de istorie:
Ericsson 2618s - Primul meu telefon, culoarea fasole verde. Cărămidă cu antenă, 5 linii de display monocrom dar hei, era telefon mobil. Era cam ardelean - un pic încet, dar reliable. Totul avea o anumită lentoare dar aceasta era uniformă. Nu-mi aduc aminte să fi avut vreo problemă cu el, l-a folosit mama până când un circuit de prin el și-a dat obștescul sfârșit.

Motorola C100? - nu mai știu modelul, serios. Era o chestie mică, argintie cu tonuri polifonice (uau!) și ecran color. Așa cum aveam să văd și mai târziu, am descoperit că mai nou nu înseamnă mai bun. Baterie mai mică, sunet mai prost, blocaje, construcție din platic ieftin. Mă rog, și-a făcut treaba. E și el pe undeva pe acasa, cred că funcționează încă.

Sony Ericsson k700i - cel mai bun telefon pe care l-am avut vreodată, fără discuție. Mic, bondoc, și rezistent ca un buldog  - îmi aduc aminte cum îl ascultam coborând treptele amfiteatrului la cursuri. Mă duceam după el și atât - nici măcar nu-i sărea bateria datorită designului. Rapid, listă de apeluri corectă, mp3 (parcă), m-a slujit credincios vreo 3 ani. E încă în serviciu acasă pentru că nu e blocat în nici o rețea iar când am nevoie îl mai aduc la viață. Nu avea sistem de operare dar avea câteva chestii de bun simț pe care o să le evidențiez mai jos când o să prezint...

Nokia N78 - cel mai prost telefon pe care l-am avut. Nu am destule cuvinte să descriu ura mea față de acest telefon. De fapt nu pentru telefonul în sine (deși asamblarea cu lipici care se desface e jenantă) ci pentru Symbian. Deci dacă răul pur ar trebui să se încarneze într-un sistem de operare, atunci s-ar numi Symbian.  Cred sincer că Nokia a alungat toți inginerii care au făcut cursul de Interfața Om Mașină (curs de care am râs în facultate dar a cărui importanță am înțeles-o abia recent).
"Ati fost la cursul de IOM? A, da? Aveți 30 de secunde să părăsiți incinta, după aceea dăm drumul la câini. Mergeți și lucrați la HTC sau Apple sau ceva...noi nu avem nevoie de prostia asta."
Așa a ieșit următoarea atrocitate (o să listez aici tot ce mi-a mâncat ficații vreo doi ani de zile):
  • nici o listă de apeluri combinate. Când ai vb ultima oară cu Gigi ai sunat tu sau te-a sunat el? Nu mai ții minte? Atuncea ia caută-l tu pe Gigi în trei liste separate (k700 avea). 
  • Imaginați-vă următorul dialog între "inginerii" de la Nokia, la o beție cu Săniuța finlandeză:
"Știuuuu!!! O să limitez lista de apeluri la...la...la 30!
-...apeluri?
-NU!
-Megabytes?
-NU!
-...atunci?
-ZILE! Mwahahaha!
-Hai, cine îl duce pe Hakkinen acasă? E terminat, săracu'...
-Nu, proștilor, acesta este viitorul!"
Da, lista e limitată de...timp, mai exact 30 de zile. Dacă nu dai nici un telefon timp de 30 de zile te trezești cu lista goală. Serios, dacă mai aveți un Symbian (masochiștilor!) dați data cu 2 luni înainte și dați-vă un telefon. Surpriză! Nu sunt sănătoși, jur.
  • led puternic dar imposibil de folosit ca lanternă pentru că nu te lasă, nu vrea (k700 avea).
  • taste asemănătoare cu cele capacitive numai că nu sunt capacitive - și încercați voi să apăsați o placă rigidă pe margini și să nu greșiți (6 butoane). Plus butonul din mijloc cu 4 direcții plus apăsare - fără o prea mare diferențiere (la modelele următoare s-au prins și au separat apăsarea de direcții).
  • nici o listă de numere la care trimiți SMS-uri frecvent (k700 avea). Trimiți la 3-4 persoane - nasol, ia caută tu de fiecare dată în agendă.
  • o penalizare inexplicabilă la ton ocupat. Dacă sunam pe cineva și era ton ocupat pe ecran apărea ton ocupat pentru 2-3 secunde timp în care aparatul nu accepta nici o comandă. Puteai să apeși tasta roșie ca un turbat, nu conta. Absolut ridicol, k700-le asculta imediat de tasta back, orice făceai, oriunde erai.
  • ai o listă cu trei taburi (apeluri date, primite, pierdute). Ce face meniul dacă ești pe ultimul tab la dreapta și apeși dreapta? Orice om normal la cap ar zice că te duce pe primul tab la stânga, ciclic. Ei bine nu, la dreapta nu se poate, doar flashuim săgeata stânga așa ca să-ți arătăm că nu se poate și trebuie să apeși stânga. Asta după ce Nokia mai făcea o chestie stupidă la telefoanele vechi (5110) - făcea meniurile ciclice fără o delimitare clară a poziției nr. 1 astfel că aveai impresia că e un meniu nesfârșit (din nou, cineva cu probleme de înțelegere).
  • contoarele de convorbire se resetează când ajung la 100 de ore. Deci să ne înțelegem, avem un telefon cu CPU, cu sistem de operare și nu putem să facem un counter de peste 100 de ore. Chestii ca astea mă fac să mă întreb cum de a fost Nokia pe locul 1 vreodată. Adică nu are o importanță practică dar este atât de jenant încât mi-e rușine de rușinea lor. E ca un pianist medioocru (în cazul de față), la costum, care în pauze râgâie. Nu afectează calitatea muzicii însă e jenant.
  • are micro USB (și un cablu foarte bun pe care îl folosesc încă) dar ghici ce? Nu se poate încărca prin el pentru că...așa vor ei. În schimb se încarcă prin mufa mică Nokia care s-a slăbit și acum încărcătorul nu mai stă bine. Niciodată nu ești sigur că telefonul se încarcă, trebuie să îl pui într-un loc în care nu poate fi deranjat și să te rogi. Fantastic.
  • nenumărate crăpăuri și reseturi. Lentoare, ca să intre în editorul de SMS-uri zici că pornea un joc 3D. Haideeeee!
  • design special cu antena în carcasa spate - și garanția că atunci când telefonul ajunge pe jos, bateria și capacul spate iau fiecare direcția proprie. Puzzle instant.
  • un singur lucru bun despre el - suna foarte tare și alarma nu m-a dezamăgit niciodată; închis, deschis, știai că sună. Ceea ce nu putem spune despre următorul telefon...

HTC Legend - primul smarcfon, o bijuterie de aluminiu. Oamenii care știau IOM s-au dus la Apple dar au scăpat câțiva și la HTC. A fost o experiență foarte plăcută, mai ales după update-ul la Froyo. Totul se mișca decent, lista de apeluri era excelentă, telefonul răspundea la comenzi. Atâta doar că am descoperit cu stupoare că dacă e închis nu mai face nimic, nu mai e nici o alarmă. Adică avansăm, dar dăm înapoi. O să ziceți "Da, uei, da' sistem de operare, alea alea..." Nu mă interesează - din ce am citit, posibilitatea tehnică de a executa trezire pentru a rula o aplicație există numai că...nu se vrea. Să zicem că am grijă să nu-l închid niciodată - ei și aici a apărut deal breaker-ul. De la un moment dat încolo a început să se stingă. Pur și simplu, îl găseam închis. Nu am reușit să-mi dau seama dacă era o chestie software sau hardware, când m-am săturat am scăpat de el. Acum îmi pare sincer rău după el...

Samsung Galaxy S Plus - telefonul meu astăzi, care se bate pe viață și pe moarte cu N78-ul pentru titlul de cel mai prost telefon. Sunt acolo jos, în hazna, în încăierare, și Galaxy-ul e deasupra pe cale să înece Nokia. Î-aș da o mână de ajutor după care i-aș servi același tratament. De ce? Păi să vedem...
  • insistă să se reseteze când vrea el - adică aproximativ ce făcea HTC-ul, uneori identic. Pa pa, avion, pa pa meeting.
  • are tendința să rămână cu procese agățate. Uneori pe timpul nopții pierde 1-2 procente din baterie alteori îl las cu 40% și dimineață e mort - cu nimic aparent rulând în background. Nu am ce să închid, se poate rezolva doar cu un restart. Știți de câte ori a fost nevoie să dau restart la k700? Exact, niciodată în 3 ani. "Dar hau, resoftează-l" - i-auzi! Da' ce, a mucegăit OS-ul? k700-le de ce nu a avut nevoie de resoftare? Nu, merci. Altul la rând.
  • dialer vomitiv, a trebuit să instalez un alt dialer - care operațiune în sine m-a enervat pentru că nu ar trebui să o fac. Se pare că HTC-ul m-a răsfățat, eu credeam că așa e Androidul în general dar se pare că nu. Și Samsung se pare că nu prea se înțelege cu IOM-ul. Dialerul default nu știa să caute după nume și ținea orice eveniment pe o linie separată. 10 SMS-uri și 10 apeluri cu aceeași persoană - 20 linii frate, parcă suntem  amnezici. Și ce sărăcia mă-sii caută SMS-urile în lista de apeluri? Mi-am luat semeselefon si nu știam? - if I want to see them, I'll goddam ask for them. Ce, la telefonul fix văd și lista de scrisori pe care am trimis-o? Bine că n-au pus și emailurile tot acolo. Și click în lista de apeluri te trimite la contact - trebuie să slide spre dreapta sau spre stânga ca să se întâmple ceva. Wax on, wax off.
  • ca să economisească baterie doarme și el un pic - adică reduce frecvența procesorului până pe la 200 MHz. Rezultatul e asemănător cu trezirea unei persoane din somn, în primele secunde nu te înțelegi cu el. Iar pornirea durează un timp sesizabil, uneori aproape 1 secundă în condițiile în care la HTC, cu jumătate din resurse, era instantaneu! Singura soluție e să păstrezi o aplicație în background care să țină procesorul treaz, atunci într-adevăr răspunde mai ok (tot nu e ca HTC-ul) însă mănâncă bateria.
  • design cu plastic ieftin, îmi amintesc că mă întrebam de ce cumpără lumea așa ceva (ca să întelegeți, nu l-am cumpărat eu, e primit). Văd că de plastic nu s-au lecuit...
  • ah ce-mi place, l-am luat să mă uit la el fix acum când scriu articolul și...e mort. Fără glumă. S-a stins la 80% baterie. Nu mai pornește de la buton, a trebuit să-i scot bateria. Ca să booteze, pe ceas avem 110 secunde de la apăsarea butonului și încă vreo 15 după ce bagi PIN-ul. Am un launcher și un dialer custom, dacă astea sunt de vină apoi mă las de Android.
  • uneori nu se conectează la Wi-Fi dar nu zice de ce. Dai un restart și merge. Același lucru cu 3G-ul.
  • calendarul default salvează evenimentele fară alarmă. Atunci de ce le mai pun? Mi se pare normal să pot să scot alarma dacă vreau, dar by default vreau să aibă, ca să pot să dau done după ce am setat ora și gata. Nu să stau să dau scroll până jos și să aleg când vreau să fie alarma. Nu ăsta e scopul unui reminder?
  • periodic, dacă îl conectez la calculator, pierde toate setările de ringtone-uri (pentru notificari, alarme și telefon). N-am înțeles ce pățește, am obosit să mai investighez.
  • nu poți să faci un scroll prin lista de apeluri fără să vezi cum se poticnește. Dacă nici un scroll nu poate, ce să-i mai ceri?
  • senzorul de apropiere are un delay absolut cretin. La HTC de când îl luam de la ureche și până mă uitam la el era aprins. Galaxy-ul stă stins cam încă 1 secundă și ceva timp în care nu pot să fac nimic, gen să închid. Trebuie să aștept eu după el...și în acest timp cineva de lângă mine care presupune că e un telefon normal și că dacă sunt cu el în mână înseamnă că am închis deja, mă întreabă "Ce voia mă beep ălă?". Am pățit-o...
  • intru în SMS-uri, îmi arată ultimul thread. Dau back, mă întoarce la home screen. Dau să intru din nou, sunt unde voiam să ajung prima oară, adică la SMS-uri. Mișto tare.
  • nici un led pentru cameră. Why? Era scump?
  • chestie de usability: dacă închid ecranul îmi cere patternul. Am uitat să fac ceva și redeschid la 0.5 secunde, asta e, tre să mâzgâlesc din nou pe ecran patternul. HTC-ul avea un timer, putea să nu ceară patternul dacă încercai să-l deblochezi în X secunde de la închidere și era foarte bun pentru uituci ca mine. Dar nah, cum ziceam, IOM.
  • alarmele default jenante, a trebuit să stau să-mi caut o aplicație care să se apropie de ce știa HTC-ul.

Da, știu, fac review unui telefon vechi de 3-4 ani de zile dar vârsta nu îi scuză lipsurile. Ca să fiu sincer, succesorul lui, S2, mi se pare cu totul alt telefon, alt aluat. Androidul 4 cred că face diferența - asta, plus designul nehidos. Din păcate pentru S3 și S4 au ales să le facă din nou rotunde, probabil să nu se taie cineva în ele...altfel am auzit că ar merge decent. Am pus gheara-mi pe un S3 si se pare că au rezolvat multe din problemele de mai sus, gen dialerul e mult mai decent, parcă n-am mai văzut SMS-uri în listă.

Și acum mă apropii de miezul problemei - ce telefon să-mi iau? În curând Galaxy-ul va fi înlocuit cu ceva independent de voința mea. Totuși, să zicem că aș vrea să iau ceva de capul meu, ceva care să...meargă. Ce ar putea fi?

Am două cerințe:
Thou shalt not mess with the phone: Nu vreau să trebuiască să fac giumbușlucuri, rootări, jailbreak-uri, vrăji, voodoo și alte alea. Da, sigur, îmi iau un letcon și-i pun încă un quadcore. Și leduri albastre, while I'm at it. Nu merci. N-am timp de așa ceva. De asta nu-mi fac singur revizia la mașina. Unora le place treaba asta - și eu îmi instalam XP-ul de 3 ori pe săptămână la un moment dat, dar nu făceam mare lucru în afară de asta. Și nah, până la urmă unora le place să chinuie animale mici, dar nu înseamnă că asta trebuie să fie norma. Nu, trebuie să fie aproape decent din cutie. Anexă: fără chestii care mă forțează să instalez alte chestii pe calculator doar ca să mut un fișier pe telefon și care cer mult mai mulți bani decât fac. Apple adică.

Thou shalt work perfectly as a phone and then do other shit: Era o glumă care se termina cu "dar ce frumos atârnă!". Dialog cu un producator de telefoane:
"-Aș vrea să meargă repede, să se încarce aplicațiile rapid.
-Nu putem face asta dar putem să-l facem rezistent la apă. 
-Dar măcar să răspundă la apăsări de butoane aproape în timp real? 
-Mnu, nici asta, dar uitați, puteți să-l conectați la televizor să vedeți pe un ecran mult mai mare cum se mișcă totul încet.
-Ok, măcar asta: dacă tot îl faceți cât o tavă de mare, putem să punem în ele un difuzor care să se audă și un ceva care să vibreze mai tare decât cele de la telefoanele de acum 10 ani? Sigur tehnologia a avansat îndeajuns, avem LCD-uri cu milioane de pixeli...
-Uitați ce putem să facem: îi punem Fruit Ninja și puteți să frecați la ecran ca și cum viața dumneavoastră ar depinde de asta. Ce ziceți?"

Cred că am explicat destul de bine.

Cerințe adiționale - vreau smarcfon ca să pot și să intru pe net, să youtube, să GPS, să google maps. Nu vreau să mă joc 3D pe telefon, nu vreau să fac cine știe ce multitasking.  Și nu vreau ceva gros cât o napolitană că așa bag SIM-ul în tabletă și mă plimb cu ea la ureche. Dacă nu voiam smarcfon, îmi căutam un Sony Ericsson W800 sau un T700 și aia era.

Am următoarele opțiuni:
Grupa mică (care, sper eu, să se miște mai repede deși sunt un pic scopate):
HTC One Mini - aluminiu, îmi amintește de Legend. Din păcate din teste se pare că S3 mini spală cu el pe jos un pic. Plus apelativul de mini e așa...minus. HTC Minus. HTC Average.
S4 Mini - nu știu prea multe, îl pun în listă doar din inerția pieței. Dacă S3 mini e mai bun decât One mini, apoi cum o fi S4 mini? Dacă se mișcă decent, trec și peste faptul că e rotunjit.
Sony Xperia SP (sau V dacă găsesc, vreau și eu să fac baie cu spumă ca Elena Gheorghe și să-mi scape telefonul în apă: Eco-eco-eco-ouăuău - whooops) - are led colorat ceea ce e un mare plus. Din păcate nu îmi place carcasa curbată la spate și nici ecranul, ceva nu mă convinge.
Samsung S2 - găsibil în varianta S2 Plus sau S2 la băjeți. Sincer, dacă aș găsi S2 la abonament, nu aș sta pe gânduri nici măcar o clipă. Cât am interacționat cu unul, mi s-a părut foarte fain - dar, din nou, nu cadrează cu interesele companiilor. Trebuie să consumi, să iei ce e nou. Așa că S2-ul e disponibil doar "la liber", mai scump decât un S3 la ofertă cu abonament.

Grupa mare (pentru care va trebui literalmente să-mi lărgesc buzunarele și nu din cauza sumei de bani cu care va trebui să mă duc la magazin):
Samsung S4 sau S3 - îmi place sau nu, se pare că sunt cele mai bune la ora actuală. S3 are avantajul că e mai ieftin, tre să iasă de pe piață.
HTC One - am menționat deja ALUMINIUL? Altfel, se pare că nu e top of the top...
Sony Xperia Z - de făcut baie cu el, cam mare și cam gros dar fiind vârf de gamă ar trebui să facă treaba.
Huawei Ascend P6 - nu știu nimic de ei dar e subțiiiire și cu metal pe laturi. Nuff said. După cum observați, nu sunt superficial.
LG G2 - ??? GSMArena zice că "Just like the Sony Xperia Z Ultra, the LG G2 offers blazing fast performance and user interface experience. There has never been as fast and fluid Android devices as those two beasts." WANT!

Cred că aștept să văd în ce se transformă Galaxy S-ul și apoi...mai vedem. Momentan folosesc și un Nokia 100 sau 110, nici nu știu ce e. Ține bateria de uit să-l încarc dar e prostuț. Ah da și am și N78-ul cu mine ca să-l folosesc pe un număr local. Nu înțeleg sincer ce a fost în capul meu când l-am luat în loc de k700.

Oricum, accept sugestii, poate nu am scormonit piața îndeajuns și există modelul ideal pentru mine. Hai Sony, dă-mi un Z în teste vreo 2 ani, promit că scriu de bine de el - dacă merge bine, să ne înțelegem. 

Dicționar de termeni: hau, uei - apelative folosite în zona Moldovei. Restul acronimelor și modelelor de telefoane sunt la un google distanță.

15 comments:

Paul said...

Simplu. Ce vrei tu se cheama Iphone. Si vine la pret triplu. Deh, e scumpi aia care au facut IOM.
Asta daca nu te gandesti ca ai studiat si tu si poti sa reanalizezi putin treaba cu root/jailbreak etc. ;).

Andrei C. said...

Sa vedem, poate vine ala nou din cutie mai ok... :)

Alexandra said...

Deci sa ne intelegem, mai intai vreau sa apreciezi faptul ca am citit tot de la cap la coada, n-o fo usor :)))

Acu sa trecem la treburi importante: in afara ca pe alocuri am ras pe burta, pe celelalte locuri am plans in hohote alaturi de tine.

Eu am acum un LG L7. La inceput... totul era minunat. Primul meu smartfion, aproape ma bagam cu el in pat de cat il iubeam. Dupa nu foarte mult timp... am inceput sa iau in considerare divortul. Atata de prost merge incat imi vine sa il arunc pe geam.

TOOOOTUL dar totul merge in reluare. E drept, nu a costat mult (ma rog, la abonament, ca la liber mi se pare o avere in raport cu cat de prost e) dar el nici macar nu are cine stie ce featureuri (camera e varza spre conopida) ca sa zici ca "nah, merge prost, dar macar e destept"...

Uneori ma suna cineva si ma uit ca prostu la el si nu pot sa raspund. Ori ecranul e in continuare negru, ori nu imi apare butonul de raspundere.

Cand vreau si eu sa sun pe cineva (ca deh, ultima oara cand am verificat, pentru asta s-au inventat teelfoanele) dureaza minim 30 de secunde din momentul in care aprind telefonul si pot sa apas pe "call". Si atunci incep sa visez la ultimul meu telefon, care era querty, si dupa deblocare doar incepeam sa tastez numele persoanei pe care voiam sa o sun, si in 2 secunde deja sunam. Mooooor! Imi vine sa-mi dau palme, nu alta.

Nu inteleg frate ce e asa greu sa faci un telefon decent care sa se miste ca lumea si sa aiba doar chestiile de baza. Nu vreau nici eu sa stie rocket science, ci doar sa pot sa fac rapid chestiile simple. A, si sa aiba camera buna, pai ce pana mea, eu cu ce fac instagrame? :)))

Chiar mi se pare o involutie, nu o evolutie. Ies pe piata telefoane care ni se vand ca stiu inspe mii de chestii, dar cand le iei la bani marunti, nu imi fac viata cu nimic mai usoara, ci dimpotriva.

Acu, legat de intrebarea ta, ca sa nu zici ca am comentat degeaba :))) nu ti-as recomanda ceva anume, ca sa nu ma injuri pe urma ca ai mers pe mana mea, dar Cristi are un Sony Experia TX si chiar merge bine. Presupun ca variantele urmatoarea (inclusiv ala de face baie Elena Gheorghe cu el) cred ca sunt si mai bune.

Anyway, indiferent ce iti iei, cand gasesti ZA PHONE, ala care sa faca ce vrei tu sa faca, zi-mi si mie te rog, ca nu stiu cat mai rezist cu asta al meu.

Andrei C. said...

Ok, deci sterg LG de pe lista...:)

Alexandra said...

:) Eu clar l-am sters...
Na, acuma nu stiu ce sa zic, am auzit lucruri foarte bune despre acel G2.. but then again... despre toate auzim lucruri bune initial.

Andrei C. said...

Mda, am gasit pe aici S2 plus cu 830 de lei dar nu sunt hotarat. Cred ca ma mai duc diseara la Sony World sa mangai Xperia SP-ul un pic...

Alexandra said...

:) Happy petting! :)

Anca said...

Al meu: Samsung Galaxy Pocket S5300, l-am luat pentru ca e galben, e mic si era cel mai ieftin la resigilate. E okish, ce ma enerveaza e aceeasi problema cu neinchisul apelurilor, ca sa termini o convorbire trebuie sa apas pe un buton, sa apas ecranul de 2 ori si sa apas pe o tastatura virtuala ca sa inchida apelul, altfel ramane in fundal daca nici cel de la capatul firului nu inchide. Evident ca am patit-o la inceput, credeam ca am inchis si de fapt n-am inchis...

In rest nu face minuni, dar nici boacane majore (in afara de faptul ca atunci cand am vrut sa pun ceva pe speaker a facut redial la un numar si am sunat pe altcineva fara sa vreau...).

And did I mention it is bright yellow?

Kiki said...

Iti dau eu un S2 daca vrei :). E aproape nou, foarte usor mancat de bebe care il face sa nu se mai incarce tot timpul. Ohh...si da...are o functie misto care porneste Car Mode anytime and anywhere (nu ca daca ai vrea sa il pornesti tu ai gasi de unde se face asta). In urma acestei minunate facilitati scad procentele la baterie pe minut. But it's really nice otherwise :))).

Andrei C. said...

Anca, cum simti tu despre galben, asa simt eu despre aluminiu...

Kiki, cred ca prefer să-l rod eu de nou. Da daca zici ca nu se mai incarca dupa aceea...

Vlad said...

Iti recomand Sony. De la L in sus.
Samsung nu ti l-as recomanda...poate doar pentru update-urile care vin mai repede si mai des (ma refer al modelele din gama de varf, pentru restul nu prea se omoara cu updateurile).

Dintre toate mentionate de tine, ar ramane... HTC one, Sony Z si LG G2.
Sincer, nu stiu pe care sa ti-l recomand direct. Sunt toate cam la fel, design-ul difera.
Sa ai in vedere cand alegi si bateria. Cat mai mare sa fie, poate ca stii cat de frustrant e sa-l incarci la fiecare 8-12 ore.

Cat despre viteza cu care se misca, e doar o chestiune de timp. La inceput ti se pare ca e perfect. Apoi, incet-incet, te obisnuiesti cu el, incepi sa-i vezi minusurile. Evident, tot in acelasi timp se modifica si pretentiile. Normal de altfel, cand se satisface o nevoie, se naste alta. :)

Andrei C. said...

Nush, S Plusu s-a miscat infect din ziua 1 si nu m-am obisnuit niciodata...asa ca...

Acuma a aparut di Nexus 4 pe lista, toata lumea il recomanda desi vad ca sta prost cu bateria si e exceptional de urat.

Andrei C. said...

OMFG, Samsung strikes again. Sunt pe Arabian time dar reminderele se creaza default pe Bucharest time. Si evident, suna la alta ora. M-am uitat la S3 la remindere, imi vine rau. Click plus sa adaugi detailli despre eveniment, unclick all day, click plus sa adaugi memento...vai mie...

Jen said...

cred ca majoritatea problemelor tale cu Samsung sunt de fapt bube de Android - asa face si Galaxy S 1 meu. Dupa multa vreme mi-am dat seama ca de fapt nu se inchide telefonul, ci doar nu mai revine din standby (nu se mai aprinde ecranul). Iti dai seama de asta atunci cand telefonul suna dar nu poti raspunde :D

Andrei C said...

HTC-ul n-a facut niciodata asa deci e vorba de ce a facut Samsung cu Androidul nu de Android in sine. Si nu cred ca asta se intampla la mine pentru ca la apasare de buton porneste ca si cum ar fi oprit (iar alarmele nu mai suna - deci e mort).

Related Posts with Thumbnails