24 October 2013

Gura Portiţei - ce e de făcut în afară de plajă

Well, întrebarea poate părea nepotrivită - nu ajunge că e un loc cu mare unde scapi de hoardele de turiști? Mai trebuie și activități? Dar dacă vrei, da, se poate, se găsește ceva...
Gura Portitei

De exemplu pescuitul. Not my thing though, să stau cu ochii la plută. Mâncatul ar fi și el o opțiune viabilă - suntem oarecum la marginea deltei așa că ar trebui să fie ceva cu specific.
Gura Portitei
Și într-adevăr, am încercat niște chifteluțe de pește, niște ciorbă de perișoare de pește dar totul a început cu...
Gura Portitei
...nu, nu mi-am deschis încă un cont de Instagram și știu că nu e ok să pozezi mâncarea. Și totuși, icrele astea au lăsat o impresie așa puternică...o fi fost foame de vină. Mai pe seară când am încercat și pe cele de știucă parcă nu au mai fost atât de ieșite din comun.
Gura Portitei
Evident au pește, însă nu prea îl fac la grătar, mai mult prăjit în ulei. Au și pești împăiați - nu știam că se poate.
Gura Portitei
Puii de rândunică de pe terasă - rândunicile sunt tolerate și chiar ajutate. Parcă de ele am auzit că mănâncă țânțari.
Gura Portitei

La masa de seară am avut și o surpriză plăcută. Voiam pepene și nu mai aveau însă chelnerița ne-a văzut abătuți din cale-afară de veste așa că ne-a dat pepenele ei din cameră. Cald, dar nah, pepene!
Gura Portitei
Altfel, atitudinea e un pic comunistă, nu e foarte client oriented. Mă refer la complex în sine - dacă îți convine bine, dacă nu, poți să mergi la cealaltă Gura Portiței. Oh, that's right, there is no other Mouth of the small gate. Până la urmă dreptul lor, cred că și eu aș face la fel dacă ar fi afacerea mea.
Gura Portitei
Ziceam de activități - sunt hidrobiciclete! În poza de mai jos eu "ajutam" la deplasare. Ignorați apa din habitaclu, așa e design-ul, cu gaură. Plus că aveam veste de salvare.

Te poți plimba pe canalul paralel cu plaja...
Gura Portitei
...dar nu sunt foarte multe de văzut în afară de pontonul grănicerilor...
Gura Portitei
...și ceva vilă/centru al unei organizații/whatever.
Gura Portitei
E fain că îți dă altă perspectivă asupra locului pentru că-l privești de pe apă.
Gura Portitei

De ieșit pe Golovița nu se pune problema, imediat cum am ajuns la capătul canalului spre lac valurile au început să legene un pic cam tare ambarcațiunea. Plus că era înclinată binișor pe partea mea din cauze de BMI excedentar. Iar prin jurul insulei nu prea e bine de plimbat pentru că sunt oamenii care pescuiesc din balconul camerei lor.
Gura Portitei
Iată că ne vine și nouă transportul. Șalupa Plopul aduce ultima tranșă de turiști pe ziua de azi și va pleca cu noi. Mai avem timp totuși de o plimbare la apus pe plajă...
Gura Portitei
Looking back, nu am făcut legătura, oamenii din șalupă nu păreau deloc fericiți că au ajuns. Aveam să aflăm în curând de ce le lipsea zâmbetul. Pe data viitoare...

4 comments:

Vlad said...

Nu nu nu nu!!
Eu vreau să știu ACUM!!! (batut din picioare, ochi peste cap, spart un pahar, zgârieturi pe față)

Andrei C. said...

Sapt. viitoare!

Alexandra said...

Vlad vaz ca e fanul tau nr. 1 :))
Adevarul e ca nu se face asa ceva!! Eu macar scriu "va urma", nu pun paie pe foc :)))

Anyway, foarte draguta chelnerita aia! :)

Andrei C. said...

Ujjj (zgomot de paie pe foc)

Related Posts with Thumbnails