15 February 2013

Kaiserlich und Königlich: Zagreb noaptea

Raid prin centrul vechi al Zagreb-ului în căutare de bucate. Raportez că bucatele au fost găsite și executate.
Zagreb nights
He he, încercăm o shaorma croată? Nu? De ce nu? :(
Zagreb kebab
Bine, mai căutăm. Adevărul e că în centrul vechi al Zagreb-ului nu duci lipsă de opțiuni. Noi am dat o tură peste tot la început ca să ne putem alege un loc pe placul nostru.
Zagreb casa mica
Atmosfera e cam ca la noi în centrul vechi, doar că ai mai mult loc să treci printre mese - ce se întâmplă la noi pe Smârdan e o bătaie de joc.
Zagreb starigrad
Am pus ochii pe o pivniță și pe o cofetărie. De ce pe o pivniță? Păi așa scria...Pivnica Mali Medo. :)
Zagreb centrul vechi
Un pic studențesc localul - meniul avea obligatoriu bere atașată și cum eu nu voiam să testez limitele alcoolemiei într-o țară străină am lăsat berea neatinsă.
Drept să spun nu mai țin minte ce am mâncat la Pivnica Mali Medo, însă țin minte ce am mâncat după la cofetărie. Am luat noi câte o prăjitură (care de asemenea a ajuns în uitare) dar înghețata...
Zagreb open air
...vai, înghețata! Cea mai bună înghețată mâncată în vacanța asta și cred că și anul acesta. Mă rog, anul trecut că suntem deja în 2013. Nu tin minte numele dar iată că Google îmi e de ajutor - se cheamă Ivinca i Marica.
Pizza Cut Duck???
Pizza Cut Duck
Am mai fi rămas în Zagreb, sunt sigur că merită mai mult de o după-amiază. Dar din păcate (oarecum) noi aveam ce aveam cu marea. În timp ce ne luam cina la Pivnica MM, am verificat prognoza și am putut să decretez că "am comandat pentru mâine soare și se va rezolva". Așa că am mers înapoi spre mașină...
...pentru că mai aveam un drum de 2-3 ore cu mașina spre Baska. Partea bună a fost că era liber doar că...e totuși obositor să închei seara cu așa ceva.
Am tras și o sperietură pe autostradă în munți când într-o curbă mă aștepta în mijlocul drumului o lanternă care mai apoi s-a stins și a luat-o la fugă. Era un dihor însă n-am mai văzut de ceva vreme ochi așa luminoși. Deh, orășean.
La revedere Zagreb, ne vom revedea cu siguranță!

No comments:

Related Posts with Thumbnails