17 June 2013

OTP-FCO-LIN - Bună dimineața, Italia!

Ultima rută indirectă de prezentat către Milano trece prin Roma (mai e una prin Viena dar aia duce la Malpensa, bleah, sau cea prin Istanbul dar nu am ajuns așa disperat). Ajunge la o oră decentă însă pleacă destul de devreme. La ora la care se publică acest post, eu ar trebui să fiu pe aceeași rută.
Fiumicino Linate



În funcție pe perioada din an, la 6.20 dimineața poate fi întuneric sau lumină. Acum, în iunie, când ajungi la poartă ceva mai devreme abia se crapă de ziuă... În cazul de față aveam să zburăm iar cu Isola di Pantelleria - o aeronavă care face des ruta asta. 

În Balcani erau nori așa că...somn. M-am trezit deasupra Adriaticii - literalmente o săritură peste gârlă atunci când o privești din avion. Dar iată că ajungem deasupra Italiei.
Fiumicino Linate

Am auzit numai lucruri bune despre litoralul Adriaticii (ce-i drept, cel mai nordic, nu chiar cel din imagine).
Fiumicino Linate
Salut o cunoștiință mai veche, Gran Sasso. N-am apucat să ne vedem în persoană, dar simt că se apropie momentul, mai ales că văd niște drumuri interesante...
Fiumicino Linate

Imediat ce ajungem deasupra uscatului începe coborârea spre Fiumicino - încă nu am reușit să văd Roma din avion, poate azi reușesc. Deși niciodată nu știi pe ce pistă aterizează...
Fiumicino Linate
La Fiumicino... e destul de mult de alergat și aeroportul nu e prea frumos. Merge, își îndeplinește rolul, dar...în fine. Mai am o tură, 55 de minute de la Fluviuleț la Linate. E frumos pentru că decolăm cu marea în stânga...
Fiumicino Linate

Nu mai știu ce apă se varsă pe aici dar murdărește marea destul de bine.
 
Un pic de geografie - Isola di Pianosa. Grânar al romanilor, mai târziu închisoare. Cea mai plată insulă din arhipelagul Toscan - aici a fost exilat Agrippa.
Fiumicino Linate

Isola di Montecristo - da, aia din carte. Se ridică ca un munte din mare și are vremea ei proprie. Deseori e acoperită de un nor izolat, așa cum se și vede în imagine. E rezervație naturală cu acces strict be bază de permis.
Fiumicino Linate

Trecem fix deasupra Isola del Giglio deci nu pot vedea Costa Concordia lăfăindu-se la soare - așa că trecem mai departe la Isola di Elba. Știți voi, unde a fost exilat Napoleon. Fain loc de exil din ce am înțeles, actualmente italienii se bat care să se exileze primul acolo când vine august.
Fiumicino Linate

Localitatea cea mai mare, Portoferraio.
Fiumicino Linate
Ajungem și noi la altitudinea de croazieră pe la Livorno și...
Fiumicino Linate
...apar norii. Așa că nema văzut La Spezia sau Cinque Terre. Nor continuu până ajungem la pianura Lombardă.
Fiumicino Linate
Dacă nu mă înșel e Po-ul. Nu Po-hui, Po-ul.
Fiumicino Linate
Centura Milano-ului cu trafic lejer de luni dimineață.
Fiumicino Linate
Să înceapă noua săptămână!

No comments:

Related Posts with Thumbnails