18 September 2013

OTP-FCO-LIN: When in Rome...

Timpuri de mult trecute - exagerez, e adevărat, însă mi se pare atât de departe iulie... - când făceam naveta prin Fiumicino la orele dimineţii. La Otopeni oameni cu aparatul de gât care merg să vadă Colosseum-ul, la Roma un puhoi de costume care fac naveta cu rata de Milano (pleacă din 30 în 30 de minute).
Rome Fiumicino



Dar să începem - cu un răsărit somnoros la Otopeni. Cursa de Roma pleacă la 6.20, imediat după ce un stol de Wizz-uri se îngrămădesc să plece pe la 6.
Otopeni
Spre Roma de data asta avem nori - şi implicit somn grav, din ăla cu gura deschisă, elegant.
Rome Fiumicino
Începutul fusese promiţător cu raze de soare dar mai încolo...înţelegeţi voi: sforr, sforr, zvârcol, zvârcol.
Rome Fiumicino

La apropiere de Fiumicino ne intersectăm cu traficul abia decolat de la Ciampino - un RyanAir.
Rome Fiumicino
Facem un ocol pe deasupra mării...
Rome Fiumicino

...şi facem concurs cu un alt...aş zice A321...care aterizează pe o pistă paralelă.
Rome Fiumicino
Să fie ăsta Fiumicino cel care dă numele locului? N-am idee... (actually, cred că e pentru că e chiar Tibru - nu mă pot abţine şi mă uit pe hartă).
Rome Fiumicino
Cred că Ostia. Trebuie să fie Ostia. Bine, aş putea să verific pe hartă. Dar nu, este Ostia (mă rog, Lido di Ostia).
Rome Fiumicino
La Fiumicino avem alergătura normală de la un terminal la altul şi trecerea pe la controlul de securitate pentru că, nu-i aşa, vin dintr-un avion şi aş putea să am un satâr la mine. Mi l-a dat vreo însoţitoare de bord cu împrumut. Iar organizarea e sublimă...în fine, ajungi la terminalul care trebuie şi începi să cauţi poarta care aproape întotdeauna nu e cea de pe bilet pentru că...s-a schimbat. 

În sfârşit în avion - decolare mai mereu de pe pista perpendiculară pe mare aşa că şi de data asta pot să văd alienul pictat pe acoperişul unei staţii de pompieri a aeroportului. See you later!
Rome Fiumicino
Up, up and away!
Rome Fiumicino
Aproape imediat ajungem lângă Isola del Giglio unde se poate vedea de data asta bine Costa Concordia. Din câte am înţeles deja s-au apucat să o taie în bucăţi şi termină până la anul.
Costa Concordia
Elba - şi ea prin zonă, ce să facă. Colegul de la birou mă tot îmbie să merg în Elba dar mereu adaugă - ma non ad Agosto...no... şi faţa i se schimbă din una fericită într-una terorizată. Se pare că Ferragosto nu e o perioadă bună de mers în Elba.
Elba
Portoferraio - localitatea principală de pe insulă. Cred că mă repet, v-am mai zis de ea.
Portoferraio
Şiii - Cinque Terre văzute de sus. Bine, aici e mai mult Tre Terre decât Cinque, pentru că e Corniglia în dreapta, Manarola în mijloc şi Riomaggiore în stânga. Vernazza şi cu Monterosso sunt mai în dreapta...
Cinque Terre
Şi gata! Cam abrupt, dar gata (că erau nişte nori şi apoi pâcla caracteristică Lombardiei). Hai că mai e şi pentru o dată viitoare.

No comments:

Related Posts with Thumbnails