10 July 2014

Italian Job: Passo Gardena - 2136m

Plictisitor în Dolomiți, ce să zic. Unde te întorci, numai peisaje de carte poștală. Pfff...așa am plecat din Passo Sella cu gândul să scap de aceste locuri. Niște câmpie dom'le, niște Bărăgan. Ce e cu atâtea pasuri...Ia uite! Încă un indicator, Passo Gardena. Nu se mai poate...
Passo Gardena

Drumul spre Passo Gardena a fost foarte aglomerat - mașini, bicicliști, motocicliști și autobuze. Foarte greu de căscat gura la peisaj - să nu credeți că îndemn la altceva decât atenție maximă la condus.
Passo Gardena
Așa cum explicam data trecută, este o densitate foarte mare de pasuri în zonă - Passo Gardena e doar la vreo 15 kilometri de Passo Sella. Pe tot parcursul urcării spre Gardena se vede în spate Sasso Lungo - o altă față a sa decât cea vizibilă dinspre Pordoi.
Passo Gardena
Una din multele pauze de poze...
Passo Gardena
Zoom sus la baza peretelui de stâncă.
Passo Gardena

În față, spre Gardena, peisajul nu este la fel de impunător însă promite să nu fie plictisitor.
Passo Gardena
Cumva îmi aduce aminte de peisajul de la Moieciu...
Passo Gardena
Urcarea e relativ lină și nu pune mare probleme nici măcar Ypsiluxei cu cei 70 de cai sau cât o fi avut ea. Pasul e lângă clădirea din centrul imaginii.
Passo Gardena
Odată ajunși în pas, peisajul se schimbă un pic. Turnurile alea de stâncă îmi aduc aminte de turnurile făcute în joacă pe plajă cu nisip amestecat cu apă...
Passo Gardena
În spate, mereu dominant, Sasso Lungo.
Passo Gardena
Dacă nu mă înșel, acela este un banner cloud - trebuie să mă mai informez dar nu cred că greșesc.
Passo Gardena
Un ultim salut lui Sasso Lungo - la revedere, and I do mean that.
Passo Gardena
Coborârea spre Corvara e și mai aglomerată - se vede că se apropie o localitate. Apar până și pietonii pe marginea drumului și o telegondolă în paralel cu drumul.
Passo Gardena
Pentru mine era vremea să adap căluții - și trebuia să găsesc o benzinărie care să fie cu servizio că altfel e cu probleme la ei (cardurile de debit cu chip/pin au nefasta proprietate de a fi refuzate de automatele self service de la benzinăriile mici - pe testate cu mai multe carduri de la mai multe bănci). Dar nu-i nimic, Corvara pare mare, trebuie să găsesc eu un Q8 sau ceva mai civilizat.
Passo Gardena
În speranța că v-am făcut poftă de roadtrip-uri (mai ales celor cu motociclete), data viitoare continuăm cu un post tot din Italia dar din celălalt roadtrip, mai recent, în sud. Week-end plăcut!

No comments:

Related Posts with Thumbnails