13 August 2007

Ploaie...

Exact ce nu trebuia să se întâmple s-a întâmplat. La plecarea de la Muntele Roşu deja se înnorase şi pe drum a şi picurat. Restul zilei a fost mohorât şi la televizor au anunţat ploaie pentru a doua zi. Oricum pentru a treia zi de Zizin Fest era programată odihnă din motive de efectiv redus.

Ziua 3
Cum spuneam, fiind în efectiv redus, ziua a treia s-a redus la a merge în Braşov pentru ceva cumpăraturi. Restul zilei (destul de mult) a fost petrecut în hamac/şezlong. Apropo, afternoon nap în hamac = priceless. Vremea a fost nehotărâtă deşi preponderent frumoasă. Din nou la televizor s-a anunţat ploaie.

Ziua 4
Şi ploaie se făcu...degeaba eram din nou echipă relativ completă, de mers pe munte. Aşa că am stat în casă şi am stat la televizor sau la calculator, lucru nemaivăzut în istoria Festului. Totuşi spre seară am ieşit în oraş (Braşov adică) şi am mers în Deane’s unde am mâncat coji de cartofi prăjite cu sos de usturoi (nu strâmbaţi din nas până nu încercaţi) şi... am băut ceai (în timp ce la aceeaşi masă se savura Guinness). Dezavantajele şoferiei. La întoarcere spre Zizin nu mai ploua aşa că puteam spera la o excursie pentru a doua zi. Am pus ceasul la ora 6 şi ne-am culcat.

Ziua 5
Ora 6 dimineaţa, nor cât cuprinde. Dezamăgire mare. Totuşi, am hotărât că nu mai merge încă o zi de stat în casă aşa că am mers un pic până în Hărman (pentru cine nu ştie, Hărmanul este un sat foarte aproape de Braşov pe drumul care vine de la Târgul Secuiesc). Punctul de interes este biserica fortificată din centrul satului. Mare parte a fost renovată şi se poate vizita, ceea ce am şi făcut. Biserica datează se pare din secolul 13 şi a avut asediatori faimoşi cum ar fi Ştefan Tomşa, Gabriel Bathory sau Mihai Viteazu. Acesta din urmă, neputând să o cucerească a incendiat-o. De fapt rare au fost cazurile când cineva a reuşit să supună fortificaţia, lucru cam greu de crezut odată ce intri pe poartă. Incinta e modestă ca dimensiuni, totuşi zidurile sunt foarte înalte. Dacă nu e mare aglomeraţie la intrare, administratorul însoţeşte grupul şi răspunde la toate întrebările.
Restul zilei l-am ocupat cu o fugă până la Predeal. Pentru ziua următoarea aveam speranţe mari, încurajaţi fiind şi de cei de la meteo.

Câteva imagini de la biserica fortificată din Hărman.
Camere amplasate în zidul bisericii.
Locuinţe în zidul exterior al fortificaţiei.
Turnul bisericii văzut din exteriorul fortificaţiei. Zidul nu a fost restaurat încă.
Detaliu arhitectonic.
Apropo de Phoenix şi de ce se scrie aşa şi nu Pheonix: Se pare că nu numai eu sunt nedumerit. (Thou shalt spell the word „Pheonix” P-H-E-O-N-I-X not P-H-O-E-N-I-X, regardless of what the Oxford English Dictionary tells you.) Şi restul versurilor sunt interesante...

1 comment:

Emi said...

Ai uitat sa mentionezi de pana de curent cauzata de un 4x4 hotarat sa modifice amplasamenutl stalpilor de tensiune.
Si de "An Inconvinient Truth" motivant.

Related Posts with Thumbnails