20 October 2007

Expomil 2007

Acum 5 ani am fost prima oară la Expomil şi am rămas plăcut impresionat. Anul acesta am fost din nou şi în mod curios nu pare foarte diferit. Adică pare chiar prea asemănător. Afară sunt câteva tancuri, blindate şi un elicopter Eurocopter 135 de la Bundespolizei. Înăuntru standurile de muniţie arată cam la fel, cartuşe trase înşirate prin vitrine.
Sunt şi firme mari care se ocupă de chestii mai serioase (prin serios înţeleg ceva care poate să „dărâme” un vapor). Mai o torpilă, mai un Exocet... Standul Glock e la fel ca acum 5 ani. Toată lumea se buluceşte pentru că poţi să mânuieşti pistoalele. Când spun că standul e la fel ca acum 5 ani nu glumesc, au până şi aceleaşi postere de acum 5 ani. Mai este un stand unde se pot mânui nişte arme israeliene unde au şi arma aia (nu pot să o numesc altfel) care „trage după colţ”. De fapt e un fel de mâner mai sofisticat pentru un pistol, în fine, cei interesaţi se pot documenta mai departe. La standul Beretta totul e strict, nu se atinge nimic. Armele sunt mai elegante, mai ales cele de vânătoare.
Din pacate pentru ei pe laterala standului imprimaseră mare cât casa „Beretta – Since from 1526”. Eu înţeleg că sunt italieni dar totuşi... În fine, nu durează mult toată vizita. La Expomil vreau să zic, pentru că mai sunt încă cel puţin 4 expoziţii separate la Romexpo. Expodrink (drink-uri şi utilaje de făcut drink-uri – plictisitor), ceva cu turism al cărui nume nu merită să-l reţin (destul de mare însă cam aglomerat), ceva cu echipament sportiv (mic şi neinteresant) şi un soi de eveniment sportiv să zicem, din acela cu rostogolit cauciucuri de combină, tras camioane etc. gen „World’s Strongest Man”. N-o fi fost Pudzianowski pe acolo însă băieţii aveau spor. Fiind ceva inedit mai toată lumea căsca gura.
Chestia deranjantă a fost că evenimentul avea loc într-un cort în faţa pavilionului şi pe lângă faptul că erau câteva sute de oameni, nici nu opreau motorul la camion între ture (avea nevoie de servofrână?) ceea ce făcea ca oxigenul să devină uşor minoritar. Am plecat de acolo destul de repede deşi restul poporului nu părea deranjat de mirosul de eşapament.
Per total ansamblul de expoziţii a fost cam slăbuţ dar merită două ore, mai ales că am impresia că Expomil e o dată la 2 ani.

No comments:

Related Posts with Thumbnails