31 October 2007

Curge culoarea

Mi-am dorit să ajung anul acesta la munte să văd culorile toamnei. N-am avut noroc de vreme bună atunci când aş fi avut timp aşa că m-am mulţumit cu ieşire pe lângă Galaţi, pe la Gârboavele, duminică după-amiază. Pentru cine nu ştie, Gârboavele este un petec de pădure de stejar (cam pitic) foarte aproape de Galaţi care găzduieşte grădina zoologică, un complex de agrement (parca numai unul e funcţional), o tabară care pare abandonată şi, mai nou, un fel de sanatoriu în faza de proiect din câte imi dau seama. Drumul prin pădure e plăcut chiar dacă este cam îngust.
Pentru că este un loc popular de agrement, s-au instalat mese şi bănci pentru picnic dar totodată s-au săpat şi şanţuri la intrarea pe cărările de pădure care să curme avântul celor care intrau cu maşina în pădure.
Drumul face o buclă prin pădure şi se întoarce la intrare urmărind liziera.
Cum spuneam şi mai sus vremea a fost neplăcută şi toamna cam înaintată.
Întoarcerea la Galaţi am făcut-o prin Scânteieşti unde am şi oprit un pic pentru a urca un deal. Pe drum este un pâlc de plopi care începuseră să-şi piardă frunza dând impresia, de la depărtare, că se scurge culoarea din ei şi colorează solul.

Aştept cu interes o sesiune de munte adevărată...chiar dacă nu vor mai fi culori de toamnă.

No comments:

Related Posts with Thumbnails