30 January 2008

Apus cu BTC

L-am văzut în construcţie şi m-am întrebat mereu cum se cheamă. E vorba despre clădirea înaltă de la Victoriei şi am folosit masculinul pentru că se pare că e un “tower”. Denumirea prescurtată este BTC şi vine de la Bucharest Tower Center. Aceasta este doar prima dintr-o serie de clădiri înalte ce vor avea în denumire cuvinte ca “center”, “business”, “office” sau “plaza” şi vor invada Bucureştiul în următorii ani. Ce e interesant e că BTC-ul este momentan cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi totodată cea mai înaltă clădire din România. La 120 106 metri a depăşit Casa Presei Libere, precedenta deţinătoare a titlului (deşi înălţimea ei e dată de vârful cu rol ornamental). Datele disponibile pe web sunt puţine şi oarecum contradictorii dar cred ca partea asta cu cea mai înaltă clădire nu e greşită. Tot căutând informaţii despre BTC am ajuns la un forum străin pe care este un thread dedicat Bucureştiului. În cadrul acestui thread se pot vedea tot felul de proiecte în curs de construcţie sau proiecte viitoare. Dacă aveţi timp şi înclinaţie...sunt 25 de pagini de forum cu imagini cu noul Bucureşti.

3 comments:

Anonymous said...

O mica rectificare: cladirea nu are 120 de metri, am gasit si eu aceasta informatie in anumite surse, insa este clar eronata. Se vede si cu ochiul liber: daca te uiti la BRD, care are 87 metri, se vede ca diferenta nu este atat de mare. Inaltimea reala a BTC (sau Tower Center International) este de 106 metri, cu tot cu etajul in plus adaugat de firma de constructie (cladirea primise autorizatie pentru 21 de etaje, deci 100 de metri, insa au fost construite 22 de etaje ... a fost si un mic scandal pe tema asta in ianuarie 2007 insa s-a rezolvat cu o mica spaga, sau ceva de genul).

Andrei C. said...

Mda, acum ca am sapat si eu mai adanc, am gasit chestia asta. Merci de corectare. Deh, greseala de incepator sa ma iau dupa wiki. Casa Presei Libere parca are 104 metri cu tot cu antena asa ca afirmatia ca BTC e cea mai inalta cladire la ora actuala ramane corecta.

Andrei C. said...

Mai trebuie luat in calcul un factor, si anume Palatul Administrativ Satu Mare care ar avea 107 metri cu tot cu antena dar numai 97 metri pana la acoperis. Oricum in curand o sa apara Floreasca City Center care va fi fara dubiu cea mai inalta cladire din Romania.

Related Posts with Thumbnails