10 June 2008

Hienele fac scandal

Motto:
„Ma so che le sostanze son' di gradimento / A quei signori che siedono in parlamento.” Club Dogo-Mi hanno detto che

Din categoria citim şi ne distrăm, avem o ştire din Cizmă care sună cam aşa: doi ziarişti, şi anume Davide Parenti şi Matteo Viviani, au fost amendaţi şi împiedicaţi să difuzeze la televizor o ştire care încălca „la privacy di deputati e onorevoli”. Ce au făcut cele două hiene? (nu e o insultă, e vorba despre numele emisiunii găzduite de cei doi). Pai s-au dus prin Parlament şi prin diverse metode au păcălit 50 de deputaţi şi 16 senatori să le dea probe pentru teste antidrog. Amuzamentul acum începe pentru că dintre aceste teste 16 au ieşit pozitive pentru cannabis şi 4 pentru cocaină. Adică unul din trei „onorabili” sunt droghişti. Curtea de Casaţie a hotărât că asocierea rezultatelor cu numele unor persoane ar fi ilegală şi de asemenea că cei doi au adus o ofensă imaginii publice şi onorabilităţii instituţiei respective şi că de acum încolo în ochii publicului toţi membrii instituţiei ar putea fi suspectaţi de consum de droguri. Hardi-har-har. Mă rog, cei doi ziarişti au încasat o amendă şi s-a pus de un mic scandal.

Zilele trecute citeam că situaţia economică în Italia e nu roză. Conform raportului despre starea naţiunii publicat de Istat (Institutul naţional de statistică) 14% dintre familiile italiene termină luna cu dificultate, 28% nu fac faţă unei cheltuieli neprevăzute de 600 de euro şi 66% declară că nu pune deoparte nimic. Oare e legat de faptul că o parte din aleşii lor sunt droghişti? Probabil că nu.

Revenind la italienii high (high up in the hierarchy, of course), acum în Cizmă se discută despre cenzură, despre limite deontologice ale jurnalismului şi despre posibilitatea introducerii testelor obligatorii anti-drog pentru parlamentari. Evident, lucrul cel mai amuzant în toată poveste este că cei care fac legile anti-drog sunt nişte drogaţi. Wahahaha...

Sunt tare curios ce rezultate ar da o iniţiativă similară la noi în Parlament, un test anti-drog pentru generaţia tânără şi eventual un etilotest pentru cei de modă veche. La câtă gălăgie au făcut la introducerea camerelor de filmat care nu-i lasă să voteze cu mai multe cartele sau să aţipească puţin între două moţiuni e clar că mai durează. Iar curaj pentru o acţiune ca a hienelor nu cred că are cineva din presa românească. Până atunci rămânem doar cu zvonuri şi presupuneri.

No comments:

Related Posts with Thumbnails