13 July 2008

Miroase a vacanţă

Vine un moment din viaţa unui om care ţine un blog când se apucă să povestească prin ce căutări (mai mult sau mai puţin stupide, pentru amuzamentul colectiv) au ajuns oamenii pe blog. Povestind, el listează cuvintele din căutări bolduite pentru a fi luate în seamă şi mai abitir de către nenea Google şi aducând mai mult trafic necuvenit pentru că informaţia căutată nu se regăseşte pe blog. Acesta este unul dintre acele momente cu excepţia că am să răspund întrebărilor adresate eterului ca să nu se zică cumva că-s rău şi pun cuvinte aiurea ca să spamez Google. Aşadar cetitoriule ce ajungi aici, bagă la cap...

Dacă week-end-ul trecut am fost pe drumuri, pe acesta l-am petrecut lenevind prin Bucureşti, Bucureşti care e cam pustiu. Toată lumea e plecată, marea majoritate sunt la mare şi infestează fâşia de nisip numită litoral. Clar lumea îşi face planuri pentru evadare, drept dovadă s-au înmulţit considerabil căutările de genul „cum ajung pe transfagarasan”, „vremea pe transfagarasan”, „unde este transfagarasanul” (unele sunt întrebări involuntar retorice, parte dintr-un dialog imaginar cu algoritmul de căutare al Google), „mocăniţa de pe vaser”, „salina tg ocna”, „cinque terre” etc. Ce mai, lumea e cu gândul la vacanţă.

Răspunsurile la întrebările chinuitoare:
Unde este Transfăgăraşanul? – Transfăgărăsanul e în munţi în două judeţe, Sibiu şi Argeş, se ajunge ori de la sud din Curtea de Argeş ori din nord din DN1 între Braşov şi Sibiu. Ma simt generos şi dau şi linkul către wikimapia unde sunt indicate şi porţiunile. Mai departe te descurci.
Cum ajung pe Transfăgărăşan? – Depinde de unde pleci însă în general te poţi ghida după cele de mai sus.
Vremea pe Transfăgărăşan – Nu cred că există previziuni precise pentru mai mult de 6 ore pentru zona respectivă aşa că e inutil. Eu când am fost pe acolo am trecut prin tot felul de fenomene meteorologice în decurs de 4-5 ore aşa că dacă ai de gând să mergi, mergi. Doar dacă nu se anunţă diluviu în zonă.
Kilometri până la Bâlea Lac – Aici chiar n-am cum să citesc gândurile însă pot să-ţi zic că dacă vii de la Mahmudia sunt mai mulţi decât dacă vii de la Făurei. Poţi să foloseşti Google Earth pentru a aproxima cu o marjă destul de mare.
Mocăniţa de pe Vaser – relativ ok, nu mai sta şi te uita la poze pe net, dacă ţi-e poftă du-te şi fă o tură.
Salina Tg. Ocna – idem mai sus.
Cinque Terre – DA.
Unde este situata biserica de la madeleine – n-are importanţă, nu merită. Mergi mai bine la Sacre Coeur sau la turn.

Acestea sunt cele mai frecvente de ieri până azi. Desigur există şi ocazionalele inepţii dar pe acelea le păstrez pentru altă dată. Aşadar, urmează îndemnul tradiţional „Nashpa Turizm”: înarmaţi cu informaţiile privitoare la locaţie, „Români, distrugeţi Transfăgărăşanul”.

PS: Era să uit. Week-end-ul trecut am fost la Iaşi încarnat într-un nuntaş din când în când pozar neoficial.


No comments:

Related Posts with Thumbnails