23 August 2010

Land der Berge: BMW World

Auzisem despre asta dar nefiind fan înfocat nu am insistat să o găsesc. Întâmplător în drumul de la staţia de metrou spre Olympiaturm clădirea impozantă a BMW World îţi aţine calea şi te momeşte înăuntru cu câteva exemplare lăsate nadă pe afară.


Normal că la aşa momeală muşti şi te trezeşti înăuntrul celui mai mare showroom BMW.

Modelele prezentate sunt în general noi, dar se găsesc şi antemergători.

Totuşi majoritatea antemergătorilor se găsesc peste drum în BMW Museum, loc pe care nu l-am vizitat din cauza lipsei de timp. Am rămas la showroom...


...şi la arhitectura lui specială. Probabil a fost un concurs de proiecte şi a câştigat arhitectul care văzuse cel mai recent un film SF.

Peste drum e sediul firmei, sub forma a patru cilindri, zice-se. Părerea mea e că e urât. Distinctiv, dar urât. Cu forma o sa vă lămuriţi în episodul următor când o să apară imagini din Olympiaturm.

În interiorul clepsidrei de mai sus (formă care apropo are un nume însă nu mi-l amintesc) este o altă mică bucată de showroom cu tehnologii şi materiale folosite.


Ce mi-a făcut cel mai tare cu ochiul din showroom nu era nici măcar în showroom, era afară ca momeală – un GS800F – dar must not! Really, really, must not!

De la BMW World se trece Mittler Ring...

...şi se ajunge în Olympia Parc unde e şi Olympiaturm, care va urma.

2 comments:

Liliana said...

M-ai convins sa merg incolo ... Planific o tura de 5 zile in decembrie in Munchen. Piata de Craciun si imprejurimi inghetate :). Ma inspiri! Multumesc.

MD said...

hahaha... GS800F zici? Must not zici? hmmm atunci sa ai grija sa NU incerci niciodata asa ceva altfel... te vad cautand pe forumuri ce casca se potriveste la GS-ul 2 galben cu negru. (si nu, castile nu se cumpara dupa culoare :) )

Related Posts with Thumbnails