11 December 2010

Land der Berge: Innsbruck vazut de sus

Ca de obicei revista presei (după aia nişte imagini cu Innsbruck-ul văzut de sus de pe Nordkette).

- Criză – necriză, la Paris preţurile apartamentelor sunt la un maxim istoric. 10.000 de euro pe metrul pătrat în unele arondismente şi o medie de 7000 parcă. Astfel un mic apartament de 48 m2 la Pigalle costa 485.000 de euro.
- Au apărut reacţiile la blocajele de miercuri cauzate de zăpadă. Primul ministru aflat la Moscova a dat curajos vina pe Meteo France că nu a prezis corect intensitatea fenomenelor (deşi Meteo France dăduse cod portocaliu de ninsoare marţi după-amiază).
- Ministrul de interne, Brice Hortefeux a zis miercuri seara la televizor că sunt doar mici deeranjamente în trafic ceea ce a provocat furia multor oameni care se aflau pe drumurile blocate complet. „...quand Brice Hortefeux annoce mercredi vers le 16 heures qu’il n’y a pas de pagaille, alors que toute la region parisienne este bloquee, la franchement il se fout de notre gueule!” Mai mult, oamenii care nu au putut continua şi şi-au lăsat maşinile pe trotuare etc. s-au trezit cu amenzi deşi ministrul spusese că nu se vor da. Suna din ce în ce mai cunoscut.
- Părerea a doi lituanieni care au mai văzut zăpadă, după 24 de ore de blocaj: „Il est invraisemblable d’etre coince si longtemps pour a peine quatre heures de flocons”. Tot ei mai ziceau ceva de poliţia inexistentă şi de indisciplina şoferilor francezi care opresc pe unde apucă şi trec pe roşu.
- Controlorii de zbor spanioli au făcut grevă fără să anunţe şi s-a urcat Zapatero cu armata peste ei. Pentru ce au făcut grevă? Vor să le scadă salariile şi să-i pună să muncească mai mult. Şocul acum vine: Un controlor aerian munceşte 1200 de ore pe an (un pic mai mult de 4 ore pe zi) şi are salariul de 350.000 de euro (!!!!!!!!!). Acuma nu zic, oamenii sunt stresaţi, ţin în mână vieţile a mii de oameni dar totuşi, controlorii din Germania sau Marea Britanie au câte 150.000 sau 120.000 salariu şi nu se prăbuşesc avioane. Vor să le reducă salariile la 200.000, adică tot mai mult ca în alte părţi.
- În Intl Herald Tribune e o caricatură cu Julian Asange într-o celulă şi un gardian afară, cu laptopul în faţă. Julian îl întreabă pe gardian daca nu cumva vrea să-i reamintească parola. Ha ha.

Cum ziceam, Innsbruck văzut de sus cu tele-ul de pe la 2300 de metri, staţia Hafelekar. Ce e Hafelekar, altă dată.







Spot the airplane!

De data asta avionul e evident. De fapt asta e un dezavantaj pentru Innsbruck, aeroportul e foarte aproape (pentru că nu au găsit al teren plat prin apropiere) şi toate avioanele execută apropierea pe deasupra oraşului aşa că o dată la câteva zeci de minute trece un avion la 100 de metri pe deasupra făcând un zgomot destul de neplăcut.

5 comments:

marina said...

Imi pare rau ca nu prea am auzit de Innsbruck pana acum, dar pot sa spun ca m-a cucerit, cel putin din poze:)

Miscellanea said...

"Irina", ce-am vorbit noi? Sau n-ai citit ce ti-am scris?

Alexandra said...

:)))))) marina, irina tot aia!

Sa stii ca mie mi-a luat cateva secunde pana am vazut avionul. Ma gandeam: unde pana mea e un avion in toata treaba asta? Ma asteptam sa fie mai mare..

Ce tampenie.. Mie mi se pare prea aproape de sol cand trece peste A1, cred ca acolo as feri capul in primele cateva luni :)))

Da acum serios, cine puii mei face greva ca sa aiba salariul mai mic??? Is that 4 real???

Andrei C. said...

Cred ca n-am explicat corect. Aia fac greva ca guvernul (sau cine pana mea le da bani) vrea sa-i puna sa munceasca 1600 de ore pe an in loc de 1200 si sa le scada salariul de la 350.000 la 200.000.

Alexandra said...

Ah, da, n-am citit eu bine :))))
Era culmea! But stil....

Related Posts with Thumbnails