08 March 2011

O mizerie de oraş

La articolul cu Bucureştiul noaptea am primit un feedback neaşteptat de la necunoscuţi. Fără să cer părerea, fără să zic nimic legat de subiect (am zis iată nişte poze din Bucureşti) cineva a zis:
"I-au ieşit faine fotografiile, mai ai un pic şi crezi că Bucureştiul e un oraş curat după cum se vede în poze".

Au apărut imediat alţii care să aprobe, "Da da, noaptea nu se vede mizeria", practic se felicitau reciproc pentru cât de conectaţi la realitate sunt ei. Deci discuţia urmase logica
-Iată o poză noaptea cu parlamentul.
-Da, dar politicienii e corupti.
şi era normal!

Cum oare mi-am permis eu să fac poze în care să nu apară mizeria din Bucureşti, să induc în eroare oamenii? Nu, trăim într-o mizerie de oraş şi trebuie să fim conştienţi de asta în fiecare minut. Mâine poimâine o să sară cu gura să nu mai pozez străzi goale sau locuri de parcare libere că în Bucureşti nu există aşa ceva.

Aşadar, până mai finisez alte articole, luaţi de aici o doză de Bucureşti aşa cum vă place să-l ştiţi. Toate pozele mai puţin una sunt trase la mai puţin de 500 de metri de kilometrul 0 al capitalei noastre, fără să caut în mod special mizeria. Bucuraţi-vă, acesta e oraşul în care trăiţi.
















8 comments:

Liliana said...

Ups!
Stii care e faza? Are si uratul un farmec propriu...

Vlad said...

eu nu inteleg de ce te-a deranjat acel comentariu in care se spunea ca e prea curat, cum ai facut...

eu invit pe oricine sa ia la picior bucurestiul intr-o sambata sau duminica dimineata - adica pe la un 8-9am. o sa fiti surprinsi cat de frumos, liber si pe alocuri curat e bucurestiul :)

Alexandra said...

Bai nu stiu cine ce cum, dar tu ai facut pozele astea asa incat si uratul pare frumos :) Romanii are talent domle! :)

Cezar said...

Si totusi Bucurestiul are farmecul lui ....asa cum este el

Andrei C said...

Vlad, comentariul a venit ca nuca in perete pentru ca probabil persoana respectiva numai la asta se gandeste.

Anonymous said...

din bube, mucegaiuri si noroi....
oricum noi ne-am obisnuit cu mizeria orasului nostru. asa ca mizeria ni se pare deja ceva normal si opusul ei ni se pare fals. incerc si eu o explicatie la replicile mentionate. eu sunt pe undeva la mijloc- intr-adevar suntem mizerabili, dar nici chiar asa :)

Andrei C said...

Mda, chestia e ca nu m-am decis cum sa contracarez astfel de reactii...ori sa pozez numai ce e mai fetid si mai infect ca sa intaresc ideea si sa se simta unii indreptatiti sa fie nemultumiti oricand si oriunde ori sa pozez numai ce e frumos ascunzand si modificand eventual pentru a parea mai bun decat este in realitate ca sa fac in ciuda tot persoanelor respective...

(Glumesc, evident ca nu o sa-mi consum timpul cu asa ceva, nu e misiunea mea sa-i opresc pe oameni sa fie nemultumiti)

horatiu said...

Bucurestiul vechi e frumos chiar si murdar...Bucurestiul nou e urat chiar si curat.

Related Posts with Thumbnails