30 October 2011

A venit toamna

Breaking news! A venit toamna. Mi-e silă de ea, de tot ce înseamnă ea. Mi-e silă că trebuie să iau diverse straturi de îmbrăcăminte pe mine pe care mai apoi să le dau jos în funcţie de mediu.  Cum nu sunt omul care să poarte eşarfe sau pălăriuţe, mi-e greu să mă bucur de anotimpul rece. Mi-e silă că diesel-ul se încăzeşte greu. Mi-e silă că trebuie să dezfrunzesc maşina când plec cu ea şi că trebuie să am grijă să nu o parchez sub nuc, castan sau alt copac cu fructe tari şi grele. Mi-e silă de ceaţă, polei, burniţă, lapoviţă şi mai ales de ploaie din aia care durează o săptămână. Mi-e silă de piureul de frunze care va fi pe jos când vor începe ploile. Mi-e silă că nu pot să mai ies în oraş fără să mă întorc acasă cu ochii injectaţi de la fumul de ţigară din cârciumi. (stau şi mă întreb dacă e vreo conspiraţie, o putere mondială care controlează tehnologiile de aerisire a spaţiilor închise dar care nu vrea să o divulge către publicul larg). Mi-e silă că se întunecă la 16.30, că mă trezesc înainte să răsară soarele şi mă întorc acasă după ce apune. Mi-e silă de traficul de toamnă când o ploaie încetineşte totul la jumătate. Mi-e silă că trebuie să folosesc umbrelă, mai ales pentru că nu am (Sau am? Trebuie să verific). Mi-e silă de toate sărbătorile închipuite, prilej de cheltuială inutilă. Pe aceeaşi notă, mi-e silă că supermaketurile au pus deja la vânzare beteală şi globuri (n-am verificat, dar sigur au făcut-o). 

Azi a fost o zi atipică. Anul trecut pe aceeaşi vreme ireal de frumoasă coboram la Crucea Eroilor. Anul ăsta a fost doar o plimbare prin Herăstrău. Să tot fie aşa toamnă.

8 comments:

Vlad said...

Cred ca de vreo 3 saptamani se gasesc globuri si beteala in magazine. :)

Liliana said...

Hai ca avem noroc, inca e rezonabil si frumos pe-afara.

Alexandra said...

Hai ma... tu ai astenie de toamna! :)))
Si mie mi-e sila de multe dintre astea dar cred ca trebuia sa te duci la munte macar o zi ca sa vezi partile bune ale toamnei, nu alea rele! ;)

Anonymous said...

stai sa vezi cand o veni iarna!

Andrei C said...

Ostenire de toamna. Cu iarna nu mi-e asa urat, n-as putea sa explic de ce. Cred ca din cauza ca ma obisnuiesc de toamna.

Oana said...

Toamna e frumoasa ! Numai pentru culori si tot trebuie sa recunosti ca e frumoasa ! :) Mie imi e groaza ca vine iarna... vine gerul, vine mocirla, vin haine si mai groase... Eu m-am intors de vreo 3 zile in tara si parca nu-i asa de rau precum ma asteptam.

Andrei C said...

De acord, insa nu au inceput ploile inca. Asta nu e toamna inca, nu complet. Culorile or fi ele cum or fi, dar daca se intuneca la 4, nu apuc sa le vad :)

Traveling Hawk said...

E toamna de sfarsit de noiembrie cea de care vorbesti tu. Aia nu-mi place nici mie. In Timisoara e asa cam toata iarna. Doar in ultimii 2-3 ani am avut ceva zapada. In rest, e urat pana prin aprilie, hai sa zic martie, daca avem noroc. Tiocmai de aceea trebuie sa "ne facem plinul" in restul anului:)

Chestia cu globuri, beteala, etc. in magazine inca de la sfarsitul lui octombrie, o urasc! E atat de comerciala si strica tot farmecul si misterul sarbatorii pentru cei mici.

Related Posts with Thumbnails