12 August 2013

Navigli

Oraşului Milano îi lipseşte ceea ce orice oraş mare are. O gârlă. O gârlă care să-l traveseze, una cât de mică, cu nişte poduri, felinare, ceva acolo. Cred că sunt conştienţi de această scăpăre şi în consecinţă şi-au făcut una. Mă rog, mai multe mai mici. Se numesc Navigli şi cică acolo ar fi cele mai bune restaurante (nu alea turistice).
Navigli

De fapt îmi bat joc degeaba de ele, sunt parte din istoria locului şi dacă citeşti un pic sunt chiar interesante. De exemplu aceste mici canale fac parte dintr-un sistem mult mai mare care lega lacurile Maggiore şi Como şi chiar lega Milano de mare. Acum nu vă imaginaţi vrachiere şi petroliere ancorate lângă Duomo însă dat fiind că ei se jucau cu ecluze la 1890 (prima din lume) nu e chiar de glumă.
Navigli
După cum vedeţi în imagini, nu e foarte mult loc. Şi nu mi-e foarte clar cine are voie să se plimbe - când am fost eu era doar un douchebag care se plimba cu musafirii cu toată viteza scopul fiind zgomot şi valuri.
Navigli

Cum ziceam, plimbare înainte şi înapoi cu barca în cadă. Dar ce se vede venind? Mă rog, mai mult se aud venind.
Navigli

Este o trupă de bersaglieri cu media de vârstă 80 de ani, voioşi şi cu instrumente de alamă - în principal trompete. Distractiv, ne-au cântat câteva piese, un fel de "Treceţi batalioane italiene Alpii". Unul dintre ei a venit lângă mine pe pod să le facă o poză şi am avut ocazia să văd de aproape pălăria împodobită cu pene de cocoş de munte, zice-se. Chiar una din ele s-a săturat să fie ornament şi a fugit de pe pălărie - şi am recuperat-o eu.
Navigli

O am şi acum undeva printr-un caiet :)

Dar să vedem alte aspecte, cum ar fi bicicletele cu ax cardanic - o invenţie bună ca să nu mai cadă lanţul şi să de mânjeşti pe pantaloni.
Navigli
Un desen cu amplasare interesantă.
Navigli
Alt canal, ceva mai mic dar cu barje pe el. Ca o paranteză, nu ştiu dacă e o caracteristică a oamenilor de pe acolo dar sunt foarte mulţi care pur şi simplu stau şi sprijină un stâlp şi se uită la lume. Nu vreau să spun că măsoară prin telemetrie amplasarea şi grosimea portofelului dar parcă oamenii mai au şi altceva de făcut decât să stea toată ziua.
Navigli
No name, no fame no happiness. Desigur. :)
Navigli
Aicea la capătul lui Naviglio Grande şi unde începe Via dell'Ironia despre care v-am povestit deja.
Navigli
Un porumbel curios care a stat la pozat.
Navigli
Nu se vede dar pe placa aia albă de la intrare în biserică scrie: Signore io credo ma tu aiuta la mia incredulita.
Navigli
Aparent sunt şi curse cu un singur vaporaş - iar coada e pe măsură!
Navigli
Acesta a fost postul cu Navigli, muncesc din greu (o formă de a spune) la alte posturi cu Gura Portiţei şi la ultimele zboruri - asta în timp ce vorbesc la telefon cu căpitani de nave de apă dulce ca să fiu sigur că avem locuri să mergem în Deltă. Nu garantez nimic, ca de obicei. O săptămână frumoasă vă urez.

1 comment:

domnite.ro said...

E mai mult decat de vis sa fi uneori cel care conducere o barca prin frumoasele oarase parca imbratisate mai ales atunci cand vorbim de cuplurile romantice la bord sau de cei tineri ca vor sa vada.

Related Posts with Thumbnails