20 November 2013

Italian Job: Como crossing

Ce vă vine în cap când zic Como? George Clooney? Lux? N-ați fi departe de adevăr însă încă nu e ilegal pentru oamenii normali ca să treacă pe acolo. Nu au pus încă taxă. De fapt, o taxă este, pentru trecerea lacului. Să vedem...
Como


Am parcurs drumul dintre Orio-al-Serio și Varenna pe unde a vrut GPS-ul, adică pe mici drumuri comunale pline de giratorii și sate. N-a fost chiar rău pentru că am dat de un Carrefour de unde mi-am luat provizii pentru drum (apă, șervețele, biscuiți plus ceva material de sandvișuri). În apropiere de lac am intrat din nou pe drumul expres...
Como

...și am ajuns relativ repede la Varenna - acolo de unde pleacă feribotul care traversează lacul. Așa mi-am făcut traseul, am vrut să trec lacul Como. Până am ajuns, mi-am dat seama și ce poate Ypsiluxa (mențin tradiția și o botez conform numărului de înmatriculare). E practic un Fiat 500 cu altă caroserie și alt interior. Observați parcarea măiastră pe care am executat-o.
Como
Aveam orarul de la feribot luat de pe net dar nu am făcut un efort să ajung la vreo oră anume. Aparent, când lucrezi așa, lucrurile au tendința să se aranjeze de la sine (copii, să nu credeți așa ceva, e doar vorba de noroc chior). În cazul meu norocul chior a făcut ca feribotul să fie peste 15 minute. Numai bine pentru mers relaxat la bilete și făcut câteva poze.
Como
Nu, Adda se pare că nu e ce trebuie. Pentru că de la Varenna pleacă mai multe curse, unele spre Menaggio (unde voiam și eu să ajung), altele spre Bellagio. Da, Bellagio, clubul. Anywho, există un site cu programul curselor dacă vreți să faceți planuri (atenție că sunt multe curse, numai unele au locuri pentru mașini și nici alea multe).
Como
Ah iată că vine și cel corect...
Como
Chisallo? Oh well, n-am de ce să mă plâng. După cum vedeți e un RO-RO ferry numai că trebuie să facă el mișcări acrobatice ca să acosteze mereu cu partea opusă - ca să le fie ușor șoferilor.
Como

Pff, no fishing, ce nasol, să mergem de aici!
Como
De fapt cred că înțelegeți și voi că nu e așa de rău la Varenna. De fapt cred că e printre zonele din Italia care o duc bine.
Como
Imaginile nu reflectă complet frumusețea locului din două motive - incompetența mea combinată cu limitări tehnice plus o vreme cam nepotrivită. Bine, dacă îmi dădea o ploaie torențială cu vânt cred că mă liniștea mult mai bine și aveam un motiv real să mă plâng...dar chiar și așa, nu se poate niște cer albstru?
Como
Răspunsul este nu. Și ceva mai târziu vremea avea să-mi arate că se poate și mai rău. Mi-am cerut scuze și ne-am împăcat până a doua zi - vom vedea mai încolo în serial.
Como
Să ne întoarcem la traversarea lacului Como...
Como
Nu știu de ce îmi place așa mult să mă dau cu bacul mai ales împreună cu mașina. Nu știu dacă există o explicație rațională...
Como
Din păcate nu am prins loc direct în față așa că Ypsiluxa a stat pe la mijloc. E modelul nou, măcar atâta. Spatele nu e chiar urât, o să o vedem mai încolo în alte peisaje.
Como
Cu mine pe feribot era și o Giulietta tot albă. Am avut posibilitatea să iau una dar m-am zgârcit și nu am vrut să dau diferența de bani. Looking back a fost o greșeală mai ales din cauza drumurilor parcurse -  un motor mai mare ar fi mers altfel. Plus, ar fi fost Alfa Romeo...
Como
Dar ce se vede la orizont? Quick, get my binoculars, before ZI germans get here.
Como
Menaggio e o copie de peste lac pentru Varenna. Asta așa ochiometric, privind de pe lac. Nu văd nici o diferență. Sunt convins că diferențe sunt dar nu-mi afectează excursia...
Como
Pare un pic mai animată și mai mare...
Como
Să pornim din nou GPS-ul...uhh, that looks complicated. Prima la dreapta și apoi un pic stânga, după care...Oh whatever, I'll manage.
Como
For the record, I did not manage it. N-am prins acel "un pic stânga" și în scurt timp mă îndreptam cu toată viteza legală spre nord pe malul lacului (în loc să merg spre vest, spre Elveția). Dă-i și caută loc de întors (destul de greu, apropo) apoi așteaptă să se prindă și GPS-ul  - care între timp calculase o nouă rută de X kilocazzometri prin Berlin și țările scandinave.
Como
Elveția, ține-te bine! Sosesc.

4 comments:

Adi said...

Ce poze frumoase. :)

Alexandra said...

Oho, cunosc mult prea bine sentimentul de a iti dori atat de mult un cer albastru, macar un picut, dar degeaba...

La mine cu bacul e fix invers, mai bine ma lipsesc. Imi place pe vapor, dar nu sa urc pe bac cu masina. Nici in cazul meu nu stiu daca exista o explicatie rationala :)))

Andrei C. said...

But it's fun. Spatii stramte, manevre...bine, aici a fost floare la ureche...

Alexandra said...

Tocmai combinatia manevre in spatii inguste cred ca ma disturba.. :P

Related Posts with Thumbnails