17 November 2013

OTP-LIN: Regatul văzut din avion

Ultima tură directă spre Linate - așa cum ziceam data trecută, cu vreme foarte bună, un fel de cadou de despărțire de la această rută. Și din cauză că ni s-a dat un culoar de zbor mai nordic ca de obicei, am văzut mai de aproape niște obiective de la noi din Țara Românească, cum ar fi Barajul Vidraru. Ei, l-ați mai văzut așa? (nu mă interesează dacă l-ați mai văzut, dați like și share oricum).
Tara Romaneasca

Am plecat la timp dar imediat după decolare s-a pus pauză la urcare...zburam așa la nivel cu viteză relativ mică...distractiv dar...e ceva în neregulă?
Tara Romaneasca
Nu, răspunsul vine cu turarea motoarelor și senzația că a început din nou urcarea. Și întoarcem spre nord - curios pentru că nu am mai făcut asta până acum pe ruta asta.
Tara Romaneasca
Rămășitele din Codrii Vlăsiei. Plus zonele umede din jurul Bucureștiului. Nu râdeți, am auzit că așa se cheamă...
Tara Romaneasca
Mergem destul de la nord că ne apropiem de Ploiești...
Tara Romaneasca
Într-adevăr, iată rafinăria Brazi.
Tara Romaneasca

Fiind aproape de Ploiești, nici munții nu-s departe. Iată releul Coștila, vara. Seria asta "Din avion" a început cu un articol în care se vedea Coștila numai că era pe fundal alb.
Tara Romaneasca
Din avion distanțele sunt mici așa că imediat ajungem în dreptul Făgărașilor. Nu vă mai arăt din nou barajul Vidraru, vă arăt Tranfăgărășanul. În imagine valea care urcă pe la Piscul Negru - și ultimele ace de păr înainte de cabana Salvamont de la 2000.
Tara Romaneasca
Iată și Valea Oltului, destul de la nord unde e mai largă. Îmi dau seama că suntem chiar prea la nord pentru ce speram eu să văd mai bine, adică Transalpina...
Tara Romaneasca
Mda, suntem aproape de Sibiu...
Tara Romaneasca
În prim plan, Păltiniș-ul. Ceva mai departe, Rășinari-ul.
Tara Romaneasca
În imagine, Jina. Se vede chiar și vechiul traseu al Transalpinei, cel istoric, care duce spre Săliște nu spre Sebeș. Și, dacă vă uitați atent, se vede și Ghiță Ciobanul.
Tara Romaneasca
Cum ziceam, prea la nord. În imagine e lacul de acumulare de la Oașa, avionul trece cam pe deasupra Obârșiei Lotrului.
Tara Romaneasca
Ieșim din (de deasupra?) munți și dăm de...Deva.
Tara Romaneasca
Evident și de Hunedoara. Cu puțină imaginație se vede și castelul (doar puțină).
Tara Romaneasca
Și, pentru final, dovada că alba-neagra s-a inventat la noi. Undeva pe lângă Lugoj, mai exact.
Tara Romaneasca
Zborul nu s-a încheiat aici, dar a fost vremea atât de bună și pozele atât de multe încât a trebuit să rup în două articole.

No comments:

Related Posts with Thumbnails