15 November 2013

Mamaia 2013

Vara asta am fost la mare mai mult decât în oricare an până acum...și a fost bine :) - printre altele am ajuns și la Mamaia. S-au schimbat unele lucruri de când am fost ultima oară - debarcaderul e unul dintre ele.
Mamaia
La vârf de sezon nu ai cum să arunci o sticlă în sus fără să lovești un bucureștean în cap - scuze, nu am găsit altă formulare. Cluburile sunt mutate aici (însăși noțiunea de a muta un club mi se pare curioasă) și parci-ul este la cote înalte. Toată lumea vrea să fie la Mamaia...

Mamaia
Din păcate asta provoacă niște efecte secundare neplăcute - cum ar fi căutarea îndelungată a unui loc de parcare, fie el chiar și plătit. După aceea, o altă căutare urmează, cea a unui loc de plăjuit - pentru că barurile și-au împărțit plaja. Au pus și niște semne cum că așezarea cearșafurilor e interzisă dar am senzația că nu au și dreptul să o facă. În fine, găsești să zicem niște locuri...
Mamaia
...la un bar. Deci mă înțelegi, trebuie să vorbești cu consierj. Cu ce? Concierge! Să înnebunesc. Concierge la o plajă. Undeva un francez se înneacă cu un escargot.
Mamaia
Asta nu ar fi o problemă, e ok, lumea vrea fițe, fițe să fie. Prețul nu e așa mare (hau, mi-am adus aminte că-s dator) și serviciile-s decente. Doar că...
Mamaia
Nu știu, nu m-am simțit la locul meu. Pe plajă la Constanța arătam chiar sportiv, aici la Mamaia arătam obez (care, fie vorba între noi, e mai aproape de adevăr). Asta nu e o problemă în sine...atitudinea locală cred că e. Oameni veniți la plajă direct de la solar ca să stea cu aifonu în mână fără să intre în apă. Serios, n-am văzut decât aifon. Negru, dacă erai fraier, altfel alb. N-am nevoie de ajutor să mă simt inadequate, mă descurc usor și așa :)
Mamaia
Partea buna la organizarea plajei e baia absolut civilizată - un container specializat cu tot ce trebuie. Container sună prost dar credeți-mă, e mai bine ca în multe băi din România. Partea proastă la organizare e muzica. Undeva, cineva, a decis că la plajă se ascultă tehno-house-pana-mea-ce-o-fi-aia. Erau oameni care gustau - de exemplu era un grup de prieteni care stăteau în picioare și discutau. Toți normali mai puțin unu' care parcă avea un început de criză de epilepsie - "dansa".
Mamaia
Seara nu se poate circula din cauza carelor alegorice cu "dansatoare" care fac reclamă cluburilor. Toată lumea cască gura parcă nu a mai văzut femei sferto-îmbrăcate. Fain la Mamaia...
Mamaia
Acuma să ne înțelegem, peste tot pe coasta asta o să fie neamul românesc așa că dacă vă așteptați la altceva fie că e Mamaia, Constanța sau Sulina, you're gonna have a bad time. Trebuie doar să alegeți "flavor"-ul. Bamboo sau Giulești?

Mai târziu am mers și până la cherhana la Vadu să mâncăm - dezamăgire mare că nu mai aveau hamsii. Dar oricum, plin, deși e la capătul lumii. A doua zi aveam să descoperim rapanele la cherhanaua vecină de la Corbu și nu aveam să ne mai întoarcem. Sezonul de mare se încheie aici...ne revedem în 2014! (ok, ok, mai e un pic de mare în articolul de luni).
Mamaia

1 comment:

Alexandra said...

In afara de faptul ca am ras pe burta cam tot articolul, vreau sa zic ca eu personal mi-am fixat o ambitie personala sa nu mai merg in viata mea la Mamaia. Am alergie la tot ce se petrece acolo.

Related Posts with Thumbnails