09 April 2014

Italian Job: Auronzo di Cadore

După oarece ore petrecute pe drumuri lăturalnice la mila GPS-ului ("whoa-whoa, ia-o pe aici, ba nu, m-am razgândit, întoarce mai încolo") am ajuns în sfârșit la lucruri mai interesante - semn că mă apropiam de destinația zilei. Și ce destinație...
Auronzo di Cadore

Dar mai întâi o oprire. Pe hartă locul e trecut ca Auronzo di Cadore, în fața mea a apărut ca un baraj. Și cum I have a thing for baraje, am oprit.
Auronzo di Cadore
Auronzo di Cadore se întinde pe marginea lacului de acumulare, pe un fundal dolomitic. Mitic, Dolo-Mitic.
Auronzo di Cadore
Nu e chiar un sătuc, aveam să văd asta la traversare.
Auronzo di Cadore
Deocamdată mă holbam la peisaj - și mai ales la munții din depărtare.
Auronzo di Cadore
Peisaje din astea nu prea vezi la noi și nici măcar în Alpi în general. De asta ziceam că Dolomiții sunt speciali. 

În imaginea de mai jos spre colțul stânga jos se vede o cabană mică mică - ei bine,  e Rifugio Auronzo și se poate ajunge cu mașina la el. Da, asta era destinația zilei. Iar turnurile alea colosale de lângă sunt le Tre Cime di Lavaredo, un fel de Babele de la noi. Și nu pentru dimensiunea fizică ci pentru cea a faimei - sunt unul dintre locurile cele mai vizitate din Alpi.
Auronzo di Cadore
Să mergem înapoi la mașină - hmmm, nu observasem telecabina aia când am oprit.
Auronzo di Cadore
Și acum, prin Auronzo di Cadore - un fel de mega stațiune de munte. Am avut aceeași senzație pe care am avut-o când am trecut prin Livigno. O industrie întreagă de turism care duduie. Pensiuni, magazine, tot ce vrei.
Auronzo di Cadore
Ziua respectivă era miercuri deci nu neapărat cea mai aglomerată - considerând că e la 120 de kilometri de Veneția, oricine poate să vină cu mașina în week-end. Totuși era august și se vedea că oamenii sunt în vacanță.
Auronzo di Cadore
Și totuși, s-a descoperit știința lipsirii de ambuteiaje (aproape, mai târziu vom vedea că nu e chiar așa).
Auronzo di Cadore
La o parte din fața mea, trebuie să ajung la munți! Mda, eu și jumătate din Italia...
Auronzo di Cadore
Fear not, ajungem și la munți. Pentru a accelera, chiar mi-am luat piese pentru un nou calculator așa că editarea foto va fi mult accelerată (ca și cum până acum ar fi depins de viteza calculatorului). Anywho, urmează chestii interesante - fără glumă, probabil cele mai frumoase peisaje văzute prin Alpi.
Auronzo di Cadore

10 comments:

Alexandra said...

Man, you are really killing me!!! :) Hai odata!!!! Nah, ce sa zic, macar am aflat unde te-ai dus :) Dar pozele, POZELEEE, impresiile, VREAAAU! :)

Anyway, congrats pt calculator. Din pacate la mine chiar depinde SI de viteza calculatorului. Cand bag 100 de raw-uri in lightrooom brusc calculatorul meu se crede melc (nu se putea crede si el superman...)

Andrei C. said...

Din pacate trebuie sa gasesc timp sa bag cele 100 de raw-uri in calculator, dupa aia ce face el cu ele e alta treaba.

Alexandra said...

I knoooow! You are so right!

Maria said...

superbe locurile, pozele, esti un norocos pt ca ai ocazia sa calatoreesti asa de mult, distractie placuta in continuare, si spor la calatorii cat mai frumoase!

Andrei C. said...

Ciao Maria! Multumesc pentru gandurile frumoase!

Vlad said...

Andrei, fa ceva cu pozele acelea. Serios. Intra Alexandra in fibrilatii :) sa pomenesti de Alpi in casa muntomanei? Really? :))

Alexandra said...

:))))))) Da, chiar asa, faci si tu ceva saptamana asta???? :)

Andrei C. said...

Debatable...de abia am luat tastatura wireless...am schimbat-o ca nu batea bine...acum imi trebuie un prelungitor USB ca tot nu are range cum trebuie. Conditiile trebuie sa fie perfecte pentru editare de imagini - and then there's Easter. Sau Eastern cum se zice la serviciu...

Neamtu said...

Niste peisaje superbe , vorba mariei"esti un norocos", multa lume si-ar dorii sa vada locurile si peisajele care le-ai vazut tu :D.

Helios said...

Thanks for wriiting

Related Posts with Thumbnails