11 August 2014

Italian Job: Marmolada și Lago Fedaia

Mai am o săptămână până se împlinește anul de când am plecat în această excursie și am zis că vreau să termin până atunci. Așa că azi avem episodul final (dar nu cel de urmă) - Lago Fedaia și Marmolada.
Lago Fedaia

Ca mai toate obiectivele zilei, și acestea două erau "în zonă", la vreo 2-3 văi distanță. Să-i dăm bătaie că trebuie să ajungem la Milano seara.
Lago Fedaia
Atenție, cad hexagoane?
Lago Fedaia
Mă rog, dar nu chiar așa în grabă, să nu ratăm priveliști.
Lago Fedaia
Cum ar fi acest mic sat al cărui nume nu-l mai știu.
Lago Fedaia
Lago Fedaia imediat după Passo Fedaia (2057m) dar cum acesta nu este prea spectaculos, nu prea i-am dat atenție. Urcarea e foarte verde...
Lago Fedaia
...și primitoare, ca mai peste tot prin Dolomiți. Nu vezi stâncile ascuțite din Alpii francezi - probabil se iau și ei după locuitori.
Lago Fedaia
Lacul în sine e la 2053 metri altitudine, fix sub Marmolada. Ce e Marmolada? Știu că sună a desert numai că este un masiv muntos cu un ghețar - e și cel mai înalt din zonă cu cei 3343 metri ai săi.
Lago Fedaia
Și într-adevăr, de jos de la lac se vede activitate sus pe ghețar. Oamenii sunt cărați sus cu un fel de funicular cu 2 locuri în care se stă în picioare. Nu, n-am avut timp de el.
Lago Fedaia
Nu eram eu cu motorul, doar mi-a plăcut contrastul rosu/verde.
Lago Fedaia
După cum se poate observa din imagini, locul este foarte popular și am găsit foarte greu parcare - a trebuit să urc destul de mult pe versant. Dar asta e august în Dolomiți...
Lago Fedaia
Unul dintre acele de păr care trebui abordate cu atenție din cauza turiștilor.
Lago Fedaia
Mini-tractorașe, cine știe pentru ce.
Lago Fedaia
Copertina care protejează drumul pe toată laterala lacului. Dacă nu mă înșel, Passo Fedaia e deschis tot anul.
Lago Fedaia
Cu 2000 de metri mai aproape de avioane...
Lago Fedaia
Eh și acestea fiind spuse, e timpul să închei seria. Ultima (aproape ultima) oprire am făcut-o pe malul lacului într-un punct în care se vede Marmolada în toată splendoarea. Am încercat și o panoramă dar asta nu face să încapă mai multe senzații într-o imagine. Dimineață aveam avion de lângă Milano, aveam să mă întorc acasă și să plec în câteva zile spre Emiratele Arabe Unite, deși la ora respectivă nu știam asta. Doar stăteam pe malul lacului și mă bucuram de cele 4 zile de drumuri alpine.
Lago Fedaia
Urmează un bonus și o recapitulare cu hărți, pentru că am tot promis-o. Numai bine, mulțumesc pentru vizionare.

No comments:

Related Posts with Thumbnails