20 December 2014

De sezon

Nu avem altceva de sezon decât niște imagini de o calitate îndoielnică din Treviso de anul trecut pe vremea asta. Deh, atâta poate compacta.
Treviso
Treviso e un mic orășel de provincie cu centru vechi, ziduri de apărare și alte asemenea. Înainte de a fi forțat să-mi petrec joia seară în el pentru 2 luni de zile credeam că e doar un sat cu aeroport. Între timp mi-am schimbat părerea - îndrumat fiind și către o pizzerie mai acătări de la hotel.

Treviso
În afara centrului vechi e destul de trist dar cât timp nu ieși din el e ok - de când l-am vizitat am mai văzut și alte orășele comparabile cum ar fi Cremona sau Pavia și am ajuns la concluzia că de fapt toate orașele lor sunt așa. Deh ei făceau catedrale la 1300, noi descopeream tehnica avansată a chirpiciului.
Treviso
Cel de desupra care arată ca un cocon, e de fapt bradul de Crăciun. Nu-mi dau seama dacă și clădirea e gătită de Crăciun sau așa e și în restul anului...
Treviso
Și da, dacă tot ziceam că e de sezon...pe una din străzile lăturalnice din spatele clădirii de mai sus era un brad mititel pe care trecătorii erau invitați să îl decoreze cu urări. Ce își doresc italienii de Crăciun vedem mai jos.

Par egzampl: ...essere piu felice nella vita e avere la persona che amo. Corect, frumos, curat. Nimic de zis.
Treviso
Vorrei che casesse il governo! - oh da, asta urare de Crăciun. 

Mai la dreapta un angry diatribe de la cineva sătul de excremente de câine de pe străzi. Unul scrie de fericire și dragoste, altul despre rahați de câine. Fiecare cu ale sale...
Treviso
Vorrei meno tasse e piu giustizia - alt idealist care nu înțelege de ce trebuie să plătească taxe. Presupun că să scrie "vreau ca taxele mele să fie folosite mai eficient" nu are același efect revoluționar.
Treviso
Vorrei l'autonomia del Veneto. Alt deranja(n)t politic. Vreau și eu autonomia Covurluiului, se poate? Nu știu ce să fac cu ea, dar aș vrea.
Treviso
Vorrei piu fortuna x me e i miei amici - Asta lipsea, norocul bată-l vina. În rest totul merge bine, doar niște noroc mai trebuie.
Treviso
Vorrei che tutto vada bene - eh, da, asta vrem toți. Să sperăm că 2015 ne așteaptă la colț cu dragoste, noroc, autonomii regionale și mai ales mult bine pentru toată lumea. Crăciun Fericit și un an nou cu bine.

No comments:

Related Posts with Thumbnails