31 May 2009

De week-end

E ora cinci dimineaţa şi deja cerul nu mai e negru, nici măcar spre vest. E oarecum albastru, oarecum gri, oricum departe de a avea o nuanţă hotărâtă. E al 2-lea răsărit pe care îl prind în tot atâtea zile. (Încep să cred că jet-lag-ul se poate obţine nu numai călătorind cu avionul.)

Aseară (tehnic vorbind pentru mine e tot "azi") la 9 era încă un pic de lumină, printre nori. Nici nu am obsevat când s-a lungit ziua şi, mai rău, nici nu am profitat de acest fapt. Peste încă 20 de zile o să înceapă să se micşoreze şi iar vine toamna şi iarna. Gândul îmi cam provoacă scârbă. Îmi imaginez o zi gri de toamnă cu ploaie fină antrenată de un vânt rece care-şi schimbă direcţia la intervale astfel încât nici o umbrelă nu te poate apăra. Pe jos, o melasă de frunze putrezite şi tocate de trecători. Bleah.

Stau şi mă uit cu "jind", cum se zice, pe Google Earth la locurile pe care mi le-am propus ca destinaţii de week-end pentru anul ăsta. Motivele pentru care sunt treaz la ora asta nu sunt planurile de week-end, n-am o plăcere perversă în a survola virtual diverse locuri la 5 dimineaţa. Din păcate (pentru odihna mea în particular, şi pentru eficienţă în general) deşi ar trebui să fiu ocupat cu lucruri serioase în acest moment, a apărut un timp mort pe care îl omor şi mai tare scriind rândurile astea.

Revenind, un calcul mental arată că numărul de itemi de pe listă şi numărul de weekend-uri rămase din an sunt dacă nu egale, periculos de apropiate. Şi nu pun la socoteală cele care sunt deja rezervate pentru alte activităţi sau cele în care vremea va fi maro şi mersul pe coclauri ar deveni nepotrivit. Concluzia e că cel mai probabil va exista report pe anul viitor. Dar care dintre ele sa fie reportate?

(aici va veni o scurtă serie de imagini care era pending de ceva vreme - mai exact din vremea în care copacii nu aveau frunze şi întunericul venea devreme - şi pe care nu aveam cu ce să o asociez).









No comments:

Related Posts with Thumbnails