10 February 2011

Hotelul de Gheaţă

Aşadar, dacă Pentacon-ul e plictisitor, atunci pot să anunţ că am descoperit bordelul aflat la cea mai mare altitudine din ţară - şi dacă nu ar fi elveţienii şi austriecii cu munţii lor şi cu legislaţia permisivă aş putea să zic din Europa. După cum v-aţi putut da seama din titlu, este vorba despre faimosul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Ta-na-na-naaaaam!
Hotelul de Gheaţă e vizitabil contra modicei (să zicem) sume de 8 lei. E făcut din gheaţă tăiată din lacul Bâlea (care momentan e îngheţat tun şi va rămâne aşa până la vară aproape). Nu are cine ştie ce arhitectură, o anticameră cu un fel de mini amfiteatru poreclit Tribuna unde poţi să-ţi faci poze ca să faci dovada că ai ajuns acolo. A fost amuzantă tanti care taia biletele. Eu am întrebat dacă pot să fac poze în interior.
-Sigur că da! Treceţi să vă faceţi poză la Tribună!
-Mmm, mai bine nu...
După anticameră urmează holul principal cu mese, bar în capăt şi camerele pe laterale, în total 12 parcă.
Camerele au nume de minerale şi sunt iluminate fiecare diferit dar la fel de supărător.
Aoleo, mi se face rău. Săriţi!
În general design-ul e asemănător, doar că fiecare cameră are un detaliu particular, cum ar fi bilele de gheaţă din imaginea de mai sus. Sau capul de cerb şi statuia...
Singura mai acceptabilă era cea iluminată mai spre alb.
După cum vedeţi, Ciuc a sărit cu banu’. Aoleo, verde, iar mi se face rău.
Holul mare serveşte şi drept restaurant cum ziceam.
Camerele nu au uşi, doar perdele, pentru a face atmosfera mai romantică presupun. Chiar aşa, au pachet de Ziua Îndrăgostiţilor, ceva gen cină la rece în hotelul de gheaţă şi noapte în cabană 300 ron sau cină la cald în cabană şi noapte la rece în hotelul de gheaţă 450 ron. Desigur, apar unele probleme de genul unde mergi la baie în hotelul de gheaţă? Ai un piolet şi sapi o groapă, ca pisica? Trebuie că e fermecător să ieşi noaptea la 11 - ţup ţup ţup - până la cabană pentru diverse nevoi. 
Anul acesta propitarii chestiei/locului au plusat cu o altă construcţie de gheaţă şi anume o biserică.
Biserica de gheaţă e vizitabilă la pachet cu hotelul şi dacă ai puţină răbdare o poţi prinde fără ocupanţi care să mişune în interior.
În rest sus la Bâlea, aceleaşi clădiri – Cabana Bâlea, cea de pe lac (i-am făcut o poză dintr-un unghi din care vara ai avea nevoie de o barcă).
Cabana Balea 2...
...şi Cabana Paltinu, care ultima oară când am văzut-o avea o altă culoare.
În încheiere, un loc fain de tăiat lemne că asta am impresia că făcea omul – mai spargi un lemn, două, trei, te mai hodineşti privind spre Ardeal...
Ei, dar ce se mai poate face sus la Bâlea iarna care să nu implice vizitat construcţii de gheaţă sau riscat oase, încheieturi şi bunăstarea fizică în general (activitate cunoscută şi sub numele de schi)? Asta veţi vedea data viitoare.

14 comments:

Liliana said...

Se laudau cei de la Balea ca il deschid de Craciun, am fost ai am luat teapa! Interesant e ca aveai peste tot afise si publicitate si nimeni de la telecabina nu ne-a zis ca nu e gata. A zic ca e acolo ceva...

Alexandra said...

:)) Bai da ce mai tragi de ziua aia... credeam ca in 2 articole termini :P

A, si legat de valentine's, vezi ca e invers, cină la rece în hotelul de gheaţă şi noapte în cabană 450 ron sau cină la cald în cabană şi noapte la rece în hotelul de gheaţă 300 ron.

Ca doar n-o fi mai scump sa-ti inghete fundul noaptea in hotelul de gheata decat sa dormi si tu ca omu normal in cabana si sa faci 30 secunde pana la baie, nu 10 minute :))

Andrei C said...

Corect, e mai ieftin sa dormi in congelator. Si nu trag, doar ca sunt prea multe cadre pt o singura insemnare.

Alexandra said...

Uahahahahaha! Andrei, cred ca e cazul sa pui un formular de contact pentru de-alde... din astia...

Andrei C. said...

Meh, scrie acolo la contact o adresa...

Asadaaaaar...sa fim seriosi.

Anonymous said...

deci pe oriunde te intorci e o biserica in tara asta. e drept, cu spitalele si gradinitele stam mai prost, dar biserici sunt garla (lac).

Anonymous said...

parca il vad pe popa: se sfinteste hordelul acesta... si aceasta sfanta biserica.....in vecii vecilor...(stai ca asta se topeste la vara, nu e in vecii vecilor).

Aliceee Traveler said...

Foarte frumoase pozele!
Pacat ca nu e dotat si cu bai .... iar faza cu perdeaua e chiar nasoala .... mai ales de ziua indragostitilor!
De vizitat e interesant!

Sorina said...

Oare Transfagarasanul e deschis pe partea dinspre Curtea de Arges?

Andrei C. said...

E deschis pana la cabana Capra de obicei. Nu strica un telefon dar eu cred ca e deschis. Bine, nu stiu ce e de facut acolo in afara de lasat masina si urcat la picior. Plus ca drumul cred ca e acelasi, adica infect pe portiunea Vidraru-Capra.

Sandra said...

Camera cu bilele de gheata imi aminteste de 'Fantastic Voyage' din 66'. 'Calatorie prin corpul omenesc' cred ca a fost traducerea la noi.
Mi se pare ca seamana cu o artera blocata de colesterol.

Andrei C said...

ha ha, posibil sa stiu despre ce vorbesti. nu mai stiu artera insa filmul stiu ca mi-a placut cand eram mic :)

Sandra said...

Sau seamana cu the first view din viata fiecarui om (except cei nascutzi prin cezariana). Ok, am o imaginate twisted :))

Andrei C said...

De acord, e twisted :))

Related Posts with Thumbnails