16 February 2011

Turul Sardiniei

Mai întâi de toate, un disclaimer. Eu n-am pus încă piciorul în Sardinia (şi rău am făcut se pare) aşa că imaginile din seria asta nu îmi aparţin. Când se executau cadrele de mai jos, eu eram prin Alpi la răcoare (la temperaturi scăzute, nu la închisoare). Totuşi nu vă fie frică, nu mă pândeşte închisoarea pentru furt de proprietate intelectuală pentru că am obţinut de la proprietara imaginilor (după tratative foarte dure şi îndelungate) dreptul de a le publica aici – unele le găsiţi şi pe colţul ei de internet, altele nu. Recunosc, am insistat să-mi dau cu părerea în timpul selecţiei cadrelor – şi prin dat cu părerea vreau să zic impus punctul de vedere.

Vă spun de pe acum că nu veţi găsi amanunte legate de logistică şi nici locurile nu le voi descrie dintr-un motiv evident – n-am fost acolo şi o descriere sterilă citită pe undeva mai mult ar dăuna. În anumite cazuri am să încerc să reproduc pasaje din ce mi s-a povestit. Nu se vrea a fi un ghid „Cum să vezi Sardinia cu x lei”, „Ce să vezi în Sardinia” sau „Top 10 destinaţii în Sardinia”.

Aşadar, vă prezint Turul Sardiniei în 50 şi ceva de imagini. Episodul 1 – Cagliari şi împrejurimi.






Oriunde ai fi în Italia, găseşti un Cinquecento de pozat.
Ah, italienii şi dragostea lor pentru vandalism romantic!
Fake painted windows dus la un nivel următor.
Genială ideea cu cele două urme de asfalt neted pe o stradă cu pavaj.
Ca fapt divers, lângă Cagliari se află o localitate care...uhm...se cheamă cum se cheamă moneda Botswanei (nu, aia din Croaţia pe care o ştie toată lumea nu e singura).
Şi ajungem la ce mă interesa pe mine: „Dar drumurile? Cum sunt drumurile?” Din ce am văzut şi veţi vedea şi voi dăţile viitoare, sunt foarte faine. Probabil eu aş merge acolo pentru drumuri şi mai puţin pentru plajă but that’s just me. :)
Peisaj verde cu albastru care din câte văd e destul de comun pe acolo. De obicei asta înseamnă nema nisip dar nah, pentru mine e ok aşa. Peisajul să fie frumos iar nu plaja comodă. Am zis!
Tool of the trade – trade-ul de traveller în acest caz.
Data viitoare, imagini de la mare, Costa Smeralda, Porto Cervo, celebrităţi şi Berlusconi la plajă!

E o glumă, evident.

2 comments:

Traveling Hawk said...

E frumoasa Sardinia, chiar si in pozele altora :) Din pacate e si destul de scumpa, asa ca ma limitez la alte parti ale lumii...

Andrei C said...

Actually... depinde unde mergi. Porto Cervo sigur e scump dar sunt multe alte locuri chiar rezonabile. Asa si Austria e scumpa...

Related Posts with Thumbnails