28 February 2011

Drumul nimănui

Sâmbăta asta am ieşit la o plimbare pe o vreme incertă – undeva în preajma Bucureştiului pe un drum judeţean puţin folosit.

Noroc cu zăpada care cazuse că se mai acopereau gropile şi se putea merge cu o viteză decentă altfel drumul este absolut bombardat, l-am văzut vara şi e horror.

Totuşi nu e complet, complet pustiu. În afară de fantoma lui Ţepeş mai trece câte o maşină la 5 minute. Noroc că drumul e drept şi fiind gropi nu pot să vină cu viteză aşa că-ţi permiţi să laşi maşina în mijlocul drumului.
Afară din maşină cu motorul stins e o linişte mormântală, mai ales dacă nu bate vântul şi e peste tot e zăpadă moale care să mai absoarbă zgomote. Singurul zgomot pe care l-am auzit erau puţinii fulgi de zăpadă care se loveau de şi mai puţinele frunze uscate atârnate în vreun copac.
La întoarcere în Bucureşti am văzut o chestie care mi-a stricat tot zen-ul şi care cam pune în altă lumină plimbările astea ale mele - 5.140 ron pe litrul de gazolină la Petrom. Deci nu fiţe OMV, gazolină adusă de la mama ei de la Schwechat, etc. ci aia normală, de tractor.
Altfel, ura! Începe o nouă săptămână.

10 comments:

Traveling Hawk said...

Nu-mi place pretul nici la benzina :) dar imi place a doua poza!

Liliana said...

Si in US creste ... deci va creste iar peste tot :(

Andrei C said...

Pai cred ca a crescut deja. A stranutat o girafa in kenya? Pai sa crestem pretul ca nu se stie.

Vlad said...

de cand cu rahaturile din orient, mai ales din libia... s-a cam terminat cu petrolul la discretie.

cine are diesel s-ar putea sa-si mai tina masina. exista bio-diesel.

Andrei C said...

Eu sunt de acord dar benzina care e la pompa acum a fost rafinata acum ceva vreme si cumparata de la arabi acum ceva si mai multa vreme cand nu erau recalcitranti. De asta nu vad care e justificarea pentru marirea imediata a pretului, alta decat lacomie.

Daca pretul ingrasamintelor agricole creste azi nu inseamna ca trebuie sa creasca si pretul painii care azi e pe raft.

Anonymous said...

eu mi-am pus gpl! altfel cala pedala acum:) mai relaxat, mai zen :) deocamdata.

Unknown said...

Salut, Si eu sunt pasionat de diverse drumuri neumblate, .. mai ales cu motocicleta. Care este denumirea drumului asta ?
PS: mai gasesti ceva mai ieftin la Lukoil.. dar nu cu mult

Andrei C said...

Johnner, drumul e Comana-Uzunu dar e bombardat grav intre Uzunu si Mihai Bravu si bombardat doar moderat intre Mihai Bravu si Comana. Cat despre Lukoil, eu n-am calcat pe la ei si nici nu cred ca o sa calc in continuare.

Unknown said...

Nu pe drumu' asta face tanti aia inalta teste drive la masini? Cea pe care o sponzorizeza nenea de la Mitsubishi rumelia? In fine ,treaba lor...
Lukoil,ca benzina e mai mult decat ok dar ca motorina...ruleta.Ruseasca bineinteles ;)

Andrei C said...

Test drive da, dar la bucsaraie, amortizoare etc. Nu cred ca au ce cauta pe acolo, mai degraba pe undeva pe la Snagov.

Related Posts with Thumbnails