06 April 2011

Un pic de Schonbrunn

Schonbrunn-ul e unul dintre numele pe care l-am asociat întotdeauna cu Viena (asta şi Concertul de Anul Nou). Astfel, nu puteam să merg la Viena şi să nu mă duc pe acolo, mai ales că e aşa de uşor de ajuns. Nici nu am avut de schimbat metroul.
Staţia de U-Bahn de la Schonbrunn.
Am ajuns relativ devreme, ceea ce s-a dovedit inspirat date fiind hoardele de turişti care începuseră să ajungă când plecam noi.

Stilul palatului e germănesc ca să zic aşa, fără briz-briz-urile pe care le-am văzut la Versailles.
Din păcate nu era o perioadă propice a anului pentru vizitat grădinile pentru că iarba aproape lipsea iar copacii erau golaşi.
În grădina zoologică nu am intrat - în general nu am înclinaţie către aşa ceva. Am auzit că ar fi frumoasă.

Ce am făcut a fost să urcăm la Gloriette, locul unde îşi lua mic-dejunul Franz Joseph. Aşa mai zic şi eu loc cu privelişte unde să-ţi iei mic-dejunul.
Gloriette e un soi de pavilion construit în vârful dealului. În teorie se poate urca în el, în practică la momentul respectiv era ocupat cu un fel de concert.
Cam ce se vede de sus...
Close-up pe palat...
In Soviet Russia, subject photographs YOU!
Plimbarea până sus la Gloriette mi-a fost de ajuns (labirintul de exemplu era închis că nu prea era labirint din lipsa frunzelor) aşa că am mers repejor la autogară unde am ajuns numai bine să prindem autocarul de ora 11.30 spre Bratislava.

4 comments:

Liliana said...

N-ai intrat? Interiorul e frumos sau cel putin mie mi-a placut. Nu miroase a vechi, cand am fost erau vreo 40 camere pt public.

Vlad said...

nici eu nu am intrat. ca era full. si era 9:30 dimineata. am zis ce lenes sunt... :\

gradina zoologica merita din plin. e altfel, e cea mai veche parca din europa. si cand te gandesti ca a fost deschisa publicului destul de tarziu... in rest doar cativa aveau acces. viata e nedereapta :)
daca mai ai ocazia, trage o fuga la zoo. e uriasa. eu cel putin, nu am reusit s-o vizitez pe toata intr-o zi... ~11:00 - 16:00. e misto ca au ursi panda, koala, si alte oratanii pe care nu le vezi in mod obisnuit, la zoo obisnuite. mi-a mai placut ca au mini-climate cu tot ce exista in ele.

Aliceee Traveler said...

Imi plac pozele! Dar Gradina Zoo zi Gradina nu ne-ai aratat-o sau nu te-ai plimbat pe acolo ....

Andrei C said...

Poi am zis, n-am fost la zoo ca nu ma pasioneaza iar gradina in sine era trista rau ca nu era nimic verde. De intrat, n-am intrat in palat.

Related Posts with Thumbnails