23 January 2013

Kaiserlich und Königlich: Krimmler Wasserfalle

Mega giga atracţie turistică - Krimmler Wasserfalle, cea mai înaltă cascadă din Austria (380 metri). Must see deci!
Miercuri, când a plouat absolut toată ziua am fost şi până la Krimml. Prima oară! De ce? Pentru că ploua atât de tare încât nu am putut să coborâm din maşină. Am eşuat în schimb la un fel de muzeul ştiinţelor naturii din Mittersill - Hohe Tauern Nationalpark. Bine, acolo toţi sunt în cârdăşie ceea ce e bine. Cardul Zell am See Kaprun aceoperă şi astfel de chestii chit că nu e în Zell am See. La fel şi cu intrarea la cascadă (ce, credeaţi că e gratis?). Ei bine, acel muzeu e o mare sinistroşenie, e pentru oameni care nu au mai văzut vaci şi iarbă. 

Aşa, revenind la Krimml. Joi, după ce am fost la zăpadă, am mers din nou spre Krimml. E la vreo 60 de kilometri de Zell am See şi e o întreagă industrie turistică ataşată de această cascadă. Restaurante, parcări - unele private din câte îmi dau seama dar totul e organizat ceas. Indicatoare către parcarea de autocare, locuri libere disponibile, toalete...
Bineînţeles, o pleiadă de magazine cu obiecte "tradiţionale" cum ar fi pălării de pădurar tirolez, bastoane, umbrele, mânuşi...Da, umbrele, pentru că se pare că la Krimml plouă tot timpul. E drept că nu mai ploua ca în ziua dinainte dar tot nu era ok.
Cascada în sine are 3 căderi, cea mai mare având 140 de metri. Debitul variază mult, noi am prins-o într-o perioadă bună în care nu te poţi auzi aşa bine cu persoana de lângă tine. Nu e doar un punct de belvedere la bază, pe lângă cascadă, prin pădure, urcă o potecă care are din loc în loc puncte de belvedere asupra cascadei. Toată apa asta ajunge până la urmă acasă, la Galaţi :)
Când am fost noi, deşi ploua, erau foarte mulţi oameni care urcau. Cum noi nu aveam haine foarte groase şi nici pelerine foarte bune, am ales să nu facem asta şi în schimb să ne întoarcem la Zell am See pentru că era ultima zi.
Nu am prea multe imagini din cauză că ploua şi că respectiva cascadă genera o cantitate respectabilă de vapori care umezeau orice din apropiere (se vede în prima imagine). 

Dacă aveţi timp, cred că e interesant de văzut pe vreme bună. Sus e şi răsplată, un restaurant unde sunt sigur că au apfelstrudel!

3 comments:

Alexandra said...

Mi-a plăcut aia cu "apa asta ajunge acasa la Galați" :D

Andrei C. said...

He he, dor de casa.

Alexandra said...

Sa stii! :)

Related Posts with Thumbnails