03 April 2013

Agevolare l'immissione da destra

Gânduri amestecate după zborul de azi:
-cel mai high-tech taximetrist întâlnit până acum avea 3 telefoane cu touch-screen în holdere, GPS și cască bluetooth. A verificat interwebz-ul să vadă ce avioane aterizează ca să știe dacă merită să rămână.
-la Otopeni au introdus self check-in-ul și, așa cum se întâmplă mereu și peste tot, buletinele nu merg, doar pașapoartele. Bătaie de joc. Am întrebat o zuză de acolo dacă știe, a zis că da, că "nu prea merg". Iar ca sistem de check-in...sistemul se uită la nume și după aceea cere numărul rezervării și destinația deși nu există alt bilet cu același nume deci ar putea să identifice deja. Și cum eu nu umblu cu rezervări printate...
-Austrian are scaune slim în A319, în sfârșit am și eu loc la clasa economy.
-noul terminal de la Viena e foarte înghesuit, niciodată nu am avut impresia de spațiu, ba din contră. Da, totul e nou și aranjat...și apropo de asta au robinete fără senzor - ew! - și apa nu are presiune. Și chiar dacă faci transfer, trebuie să mai treci o dată pe la securitate. Am întrebat și eu de ce, dacă tot vin de pe un avion mai trebuie încă o dată. Mi s-a răspuns că la Viena e mai special. Wien is anders, indeed.
-la Viena ningea și am avut nevoie de degivrare. Degivrare în aprilie...asta e ceva nou.
-Malpensa e un aeroport bătrâior dar își face treaba.
-cei 40 de kilometri de autostradă până la Milano au mai multe indicatoare, marcaje si tuneluri decât avem noi în toată țara. Indicații de genul "Atenție, carosabil denivelat la kilometrul 10" și "Înlesniți intrarea din dreapta".
-noi suntem norocoși cu Otopeni. Malpensa e la 50 de kilometri de Milano și taxiul costă 90 de euro, preț fix.
-am ajuns în locul în care am debarcat prima oară în Italia, după 5 ani. Faine amintiri. Și faină Milano Centrale. Atunci nu am apreciat-o, acum mi s-a părut printre cele mai maiestuoase gări pe care le-am văzut.
-citat din șoferul de taxi: "Non si capisce che cazzo succede in questa citta" după ce a găsit o stradă închisă de poliție din cauza unui accident.
-vorbesc italiana mai bine ca recepționerul - nu că ar fi cine știe ce, doar vorbește el foarte prost.

Noapte bună, Milano.

Imaginile de mai jos sunt de când aveam cameră cu vedere la pista nordică de la Heathrow.3 comments:

Alexandra said...

:)))) Daca stiam ca asa se zice in italiana, ziceam si eu Non si capisce che cazzo succede in questa citta cand am cautat 1 ora loc de parcare in Milano sau cand am gasit metroul INCHIS sau cand am stat 1 ora sa astept tramvaiul langa Domul din Milano :| Toate in aceeasi zi, evident :)

Mihai said...

Sper ca ai fost in interes de serviciu si n-ai dat din buzunar cei 90EUR pe taxi. Nu de alta dar exista autobuze care fac acelasi drum cu 5EUR :). Si te lasa langa gara...

Andrei C. said...

Doar constatam...bineinteles ca am luat autobuzul (e 10, de la Linate e 5 parca). :)

Related Posts with Thumbnails