16 July 2013

OTP-FCO-LIN on a fine day

Nu prea am timp zilele astea - întâmplător mai am totuși câteva imagini gata pregătite. Un zbor către Milano prin Roma. Săptămânile mi se amestecă în cap și pot să spun că nu mai știu exact când a fost dacă nu mă uit la date...

Din imaginea de mai sus se poate observa că sunt binișor în fața motorului - și ce e în fața motorului? Business Class, desigur. Am de mulțumit celor care aglomerează în ultima vreme ruta OTP- FCO pentru că am început să profit de statutul meu de Elite Plus și la poartă primesc uneori o surpriză - un upgrade la Business. O, Pașă, cât de darnic ești!

Avantajele sunt nenumărate - printre cele mai importante se numără niște prosopele mici fierte care îți sunt date cu niște bețe că deh, frige. Aparent sunt un fel de spălare pe mâini - more like opărire pentru mine, dar fie. Alt avantaj monumental sunt tacâmurile de metal că nah, la business class oamenii sunt de încredere. Altfel...meniul sincer mi se pare meniul de la Economy de acum doi ani. 

Poate vă întrebați ce e așa de interesant la imaginea de mai sus - o mare de nori de undeva din Serbia. Ei bine, marea de nori "curge" printre două dealuri!

Ruta spre Fiumicino trece pe deasupra Split-ului. Mai mai să nu-l recunosc, nu mi-am dat seama că e atât de mare.
Ajungem și în Italia cam prin dreptul orașului Pescara.

Salutăm Gran Sasso pe dreapta și începe coborârea spre Fiumicino.

La o parte să Instagram!
Transferul la Fiumicino este, ca de obicei, o neplăcere. Transferul la aeroport se face cu autobuzul și se ajunge la...control securitate. Adică eu vin din avion și mă verifică dacă nu am arme, lichide, etc...pe mine și pe alți 750 nefericiți. Apoi fuga-fuga la pașapoarte unde am culoar separat pentru UE altfel ar fi fost dureros și apoi iar fuga-fuga până la porțile B. De acolo pleacă avioanele-navetă spre Milano. Sunt atât de mulți cei care fac naveta încât la orele de vârf avioanele pleacă la 20-30 de minute iar cozile de la frequent flyers sunt la fel de lungi ca cele de la călători fără. Și ca să nu fie simplu, de obicei poarta se schimbă față de ce ai pe boarding pass de la București, tocmai pentru că este așa dinamică ruta. Am stat o dată la poarta greșită în timp ce zborul meu se îmbarca liniștit la altă poartă....

Să vedem totuși niște Italia de sus...de data asta am trecut ceva mai aproape de Isola del Giglio - se poate vedea în imagine Costa Concordia eșuată în fața portului.

Porto Ercole, salutări și ție.

Mă fascinează plaja aia...

Piombino, portul de plecare spre Isola dell'Elba.

Livorno - de data asta cerul e destul de senin și merge și un close-up.

Și din cauză de geam murdar și jet de la motor a ieșit un pic de efect tilt and shift. Am auzit că e popular pe Instagram.

Portul La Spezia - foarte mișto așezarea geografică pentru port. Ai tras un dig la gura golfului și gata, ai un fel de mare lac.

Ia să vedem cine e în mijlocul "lacului". Evident, nu văd până acolo însă pot să verific seara pe unul dintre trackerele de nave - da, navele au transpondere pe ele și poți să le urmărești poziția - am aflat și eu de la oameni care lucrează în domeniu. Așa că...în port era Disney Magic - nu știam că Disney se ocupă și cu croaziere.
Altă parte a portului - cea militară. Pentru că La Spezia e un port cu tradiție militară. Ei au un mic lac separat :)
Și după aceea...gata, coborâm. N-am timp nici să beau cafeaua sau să mă umplu de firmituri de la patiseria dubioasă servită la bord că deja se vede periferia Milano-ului. Oh well...să înceapă o nouă săptămână!

No comments:

Related Posts with Thumbnails