27 May 2014

Oslo Opera House

Se făcea că era septembrie și erau reduceri la Wizz. Și la Norwegian, dar despre asta mai încolo. Așa că am luat bilete la "Oslo". A se nota ghilimelele.
Oslo opera house
După niște Dubai și Arabia Saudită a venit și rândul Norvegiei, la 1 decembrie. Ne-am dus frumos la aeroport și am așteptat zborul de "Oslo". Acesta a întrziat să-și facă apariția cam vreo oră. Dar nu e bai, mergem la "Oslo". 

De fapt zborul Wizz către Oslo aterizează la Sandefjord care e Oslo cum Piteștiul e București. Asta nu ar fi o problemă în sine însă teleportarea încă nu s-a inventat și cei 122 de kilometri tot nu se fac în mai puțin de 2 ore cu autocarul. Și ghici ce, în Norvegia nimic nu e ieftin așa că acest autocar e, țineți-vă bine, 50 de euro de persoană dus întors - adică mai mult ca zborul București-Oslo. Pauză pentru râs.


Acum că v-am informat, să trecem, la chestiuni mai practice. Cum ar fi faptul că băieții de la frontieră verifică temeini pe oricine intră - și nu-i condamn, la ce fețe am văzut la coadă. Problema e că autocarul e unul singur și așteaptă cât așteaptă (zborul avusese deja întârziere) dar mai și pleacă. Și la 10 noapte e interesant să auzi că singurul transport pleacă în 10 minute și tu ești la jumătatea rândului. De fapt mint, mai e un transport - un autobuz până la gara și de acolo tren, dacă mai este unul în seara respectivă - nu, nu e mai ieftin ca autocarul.

Și cum stăteam noi la rând am avut ocazia să ne delectăm cu interpretările hazlii ale obiectelor de pe stema României - "Why is there a bull on it? A what? A bull. A bull. A what? A cow with horns!" - pe fundalul sonor asigurat de o norvegiancă beată care ajunsese în starea aia neplăcută în care deranjează pe toată lumea. La Otopeni o văzusem consumând tacticos Martell XO din pahar de plastic la Gloria Jean's. Hurray for alcohol!

De notat un alt lucru, cei cu buletin sunt verificați mai amănunțit decât cei cu pașaport probabil din cauza lipsei unor elemente de securitate. La noi a mers pe încredere omul și ne-a urat ședere plăcută fără să ne cause în sistem, probabil pentru că nu aratam ca infractori de drept comun, adică 1/4 din zborul respectiv. Am alergat literalmente la autobuz și l-am prins. Au urmat 2 ore fantastice de autocar pe autostradă. Noroc că am luat hotelul practic deasupra autogării. 

Ca notă de final pe noaptea respectivă, am nimerit în mijlocul unei petreceri în holul hotelului - eu îmi amintesc doar discrepanța majoră între temperatura de afară și lungimea fustelor blondelor (noi fiind cu fesul în cap, blestemând vântul de afară).
Oslo
Dimineața ne-a găsit mult mai în formă - iar ziua se anunța frumoasă. Tot de la fereastra camerei de hotel, Oslo se dezmorțește...
Oslo opera house
Am coborât la micul dejun unde am devalizat raionul cu somon și apoi ne-am înfofolit bine pentru plimbare. Prima oprire, Oslo Opera House.
Oslo opera house
Clădirea operei e chiar interesantă - construită în golf și cu o arhitectură din asta modernă de nu știu eu cum îi zice. Să-i zicem sefe. Mi se pare foarte fain că poți să ajungi în plimbare pe acoperiș.
Oslo opera house
But that light...se observă din prima că e ceva aparte, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Soarele era foarte jos pentru ora care era pe ceas și nu dădea semne că vrea să se ridice mult mai mult. E normal pentru că zilele sunt mult mai scurte aici - bonusul e că mai toată ziua arată ca un continuu răsărit/apus.
Oslo opera house
Deci uitați-vă și voi - ăla e soare de miezul zilei? Ei bine da, la Oslo acela e soarele de amiază.
Oslo opera house
Să mergem și noi pe acoperiș, dacă se poate numi așa.
Oslo opera house
Croaziera pe fiord - să-ți clănțăni dinții in style.
Oslo
Ce ziceam eu cu clădirile moderne?
Oslo opera house
Hai că sunt și din alea clasice, nu vă speriați. Ah lumina aia...
Oslo opera house
Și încă ceva - ah frigul ăla! Pentru că dacă soarele ala ar fi avut dinți, ar fi fost un fel de tigru cu colți ca de sabie.
Oslo opera house
Umbre lungi deja? Ai caramba! What a short day this was!
Oslo opera house
Serios, arăta de parcă mai avea un pic și apunea. De asta ne-am speriat și am fugit imediat spre următorul obiectiv.
Oslo opera house
Dar nu înainte de a urmări hrănirea pescărușilor. Am vrut să stăm romantic pe o bancă la soare dar dacă am fi stat peste cele 5 minute ne-ar fi găsit acolo a doua zi bine conservați. Așa că să dăm atac cetății! - va urma în unul din episoadele viitoare, desigur.
Oslo opera house

3 comments:

Alexandra said...

Prea scuuuurt! I was supposed to finish my midnight breakfast reading this...
I'm pulling an all nighter. This is morning for me! :P

Andrei C. said...

Mai mult text, sau ce?

Anonymous said...

http://www.cazareinmoldova.ro .Orasul Vaslui este intr-adevar un oras mic,dar cu siguranta va va oferi niste amintiri de neuitat!

Related Posts with Thumbnails