29 April 2010

Pisici şi chestii pe două roţi

Weekend-ul trecut a fost minunat în sensul că sâmbătă a fost soare în Bucureşti dar a plouat la munte iar duminică soare la munte şi ploaie în Bucureşti. Planul era să mergem sâmbătă la munte cu bicicletele pe un traseu super secret şi eventual duminică la SMAEB 2010. La munte n-am ajuns şi la SMAEB am ajuns pe ploaie. Excelent deci.

Aşadar duminică spre prânz ne-am înfiinţat la Romexpo. Pavilionul central era înconjurat de motociclete, dar nu expuse ci doar parcate – erau motocicliştii veniţi să vadă motociclete. Şi totuşi SMAEB-ul de anul acesta nu s-a mai ţinut în pavilionul central ci în cele normale cu aspect de hală. Scurtă scenetă la ghereta de bilete:
-Bună ziua, un bilet vă rog.
-Luaţi şi o revistă, mă îndeamnă fătuca.
Mă uit, într-adevăr pe tejghea erau rasfirate exemplare din ceea ce părea a fi o ediţie Top Gear cu motociclete (nu ştiu cum a permis aşa ceva Clarkson). Perspectiva de a mă procopsi cu ceva de cărat încă dinainte de a intra înauntru unde sigur alte pericole de acelaşi gen mă face să iau decizia că nu e cazul. Plus, Top Gear cu motociclete? Brrr.
-Trebuie neapărat?
-Nu, numai dacă doriţi.
-Bine, atunci nu iau că e cu motociclete. (Wa-ha-ha-ha)
Am lăsat-o pe fătucă cu un zâmbet dezgustat pe faţă - probabil gluma mea sublimă nu a sensibilizat audienţa – şi am intrat în coteţ, pardon - hambar, pardon - hală. Acolo erau expuse motociclete, scutere, accesorii şi ceva greaţă amestecată cu sictir. Erau şi vreo două chestii cu număr mai mare de roţi decât prevede regulamentul – o arătare de la KTM şi un Fiat 500 Abarth care chiar nu am idee ce căuta acolo.

Lumină bineînţeles tot ca în coteţ, cât să-mi taie mie cheful de poze dar şi de vizionat în general. Noroc că într-un pavilion alăturat era şi Expo Bike, două roţi nemotorizate. Pentru un pret modic puteai să vezi şi respectiva expoziţie cu vânzare. Era cât pe ce să mă întorc cu două cauciucuri de 2.4 dar m-am abţinut zicând că magazinul e aproape şi-mi iau oricând. Biciclete, biciclete dar cât să tot vedem biciclete? Ne-am întors la două roţi cu motor, am văzut standul poliţiei române, vreo două standuri cu articole gen armată (uniforme, cuţite, prostii) – n-am înţeles de ce s-ar asocia bine cu ideea de motociclism – şi am ieşit la aer. Şi pentru că tot primisem fluturaşul mai devreme, am zis să dăm o fugă şi pe la pavilionul numaiştiucât la Sofisticat, expoziţie de pisici – reale nu figurative. Acolo căldură mare şi o grămadă de pisici dormind în cuştile lor. Unii dintre expozanţi păreau veniţi de prin alte părţi – cred că am auzit rusă pe acolo. A, da, şi am văzut şi pisici de pază de mărimea unui maidanez mai pricăjit. Poate erau pui de râs, nu ştiu (erau de fapt exemplare din rasa Maine Coon).

Aaa, credeaţi că sunt şi poze de la SMAEB 2010 aici? Nu, am făcut „protestaţie” şi nu am poze de la acest eveniment. În schimb puteţi vedea poze aici dacă e neapărat necesar.

1 comment:

Unknown said...

Daca eram eu umpleam toti cei 32 gigi cu poze la pisicutze...nu stiu cum ai rezistat tentatiei ,cred ca esti mai mult ''dog type'' ;)

Related Posts with Thumbnails