23 May 2011

La Lido, vă rog!

THE Lido, adică originalul. E lângă Veneţia, practic separă laguna de marea adevărată - o fâşie de nisip care, spre deosebire de Veneţia, are maşini şi mai ales plajă!
Prima dimineaţă în Veneţia, se cuvine să mergem să dăm bineţe şi mării, nu numai bălţii (pe alocuri) puturoase în care se scaldă Veneţia. Problem: jumătate din grup încă nu-şi venise în simţiri aşa că am luat-o încet la pas spre San Marco...
Am luat-o pe străduţe, am dat şi peste un supermarket unde am făcut o mică aprovizionare (Pan di Stelle!!!) şi tot nici un semn de viaţă.
Gara, una dintre puţinele clădiri care fac notă discordantă...
Şi totuşi, parcă decât să aşteptăm lângă un tomberon prea plin la terminalul San Zaccaria, nu mai bine aşteptăm noi tolăniţi la soare pe malul mării?

Vine SMS, "Venim acum". Acum e un termen aşa relativ, mai ales că teleportarea nu s-a inventat. "Bine, vă aşteptăm aici!" Dar dacă stăm bine şi ne gândim...
Mwahahah! "Ne vedem acolo!"

Rapid nu e un cuvânt pe care l-aş folosit ca să caracterizez vaporaşul, mai ales că mai opreşte de vreo 3 ori până să o apuce spre Lido.
Astfel mai durează vreo jumătate de oră până când ajungem în starea de tolăneală sperată - şi asta pentru că limba de nisip care e Lido, nu e deloc îngustă. Să tot aibă un kilometru prin părţile alea. Însă plimbarea e plăcută, acolo s-au inventat copacii şi alte plante verzi.

Atmosfera e una de vacanţă aş zice, poate şi pentru că era sâmbătă dimineaţa.
În sfârşit pe plajă! Să mergem pe dig, că nisipul e cam ud...
Pe dig, un anunţ cum că accesul pe rocile de pe margini sau "lâncezirea" pe ele se pedepseşte.
Ne uităm în jur, cam toate locurile bune ocupate de turişti cu frica-n sân, cei mai mulţi moţăind. When in Rome, do as the romans, adică ignoră panoul şi găseşte-ţi un loc.
Porniţi motorul de lâncezire la soare, vă rog! Zzz...zzz...

3 comments:

Vlad said...

Lido m-a impresionat prin faptul ca, desi este o insula, exista sosele, totul ca pe orice continent. Si transport in comun au, autobuze...
Plaja e misto. E mare... sau cel putin nu era deloc aglomerata in perioada in care am fost eu si m-am simtit chiar liber. E un sentiment placut cand esti aproape singur pe plaja. Si da, scoici multe, de toate marimile, e chiar relaxant sa scormonesti dupa ele + ca e fascinant ca mereu ai impresia ca gasesti alta mai frumoasa.

Andrei said...

He he si noi cand am ajuns, am dat nas in nas cu un autobuz. Hmmmz, sigur suntem pe plaja si nu am ajuns pe continent din greseala? Cat despre scoici, am luat acasa mostre din toate tipurile pe care le-am gasit. Si nu eram singurul, eram o gramada de oameni care umblau cu privirea in pamant dupa scoici :)

Traveling Hawk said...

Ha, ha! Mai am si eu niste scoice de la Lido, culese acumvreo 2 ani, prin mai. Si atunci oamenii iesisera la primele zile d eplaja si era placut sa lenevesti pe acolo.

Related Posts with Thumbnails