14 May 2011

Veneţia noaptea

Datorită unei împrejurări necunoscute am pierdut o însemnare care era în draft pe aici. Faptul că ieri blogger-ul a avut probleme mă duce cu gândul la faptul că nu e de vină propria-mi incompetenţă dar nu am de ude să ştiu. Oricum ce e pe hardul propriu (mai ales pe 1-2-3 harduri) nu-i minciună, ce e pe un server ipotetic undeva...

După acest comunicat de maximă importanţă, revenim la programul normal. N-am prea multe de spus, doar că o să urmeze un pic de Veneţia văzută noaptea.
Aş zice că noaptea e un moment propice pentru a te plimba în linişte prin toate ungherele sestierelor. Desigur, în anumite momente poate fi un pic sinistru (îmi şi imaginam urmariri cu ucigaşi în serie pe străduţele înguste din Dorsoduro. Totuşi are un anumit farmec. Dacă nu ar fi indicatoarele "Spre Rialto" sau "Spre Piazzale Roma" probabil te-ai învârti în cerc o bună perioadă. E valabil şi ziua însă noaptea problema devine mai acută pentru să podurile şi cotloanele încept să semene între ele.

Vizionare plăcută şi week-end şi mai plăcut.



McDonalds Veneţia. The only one, aşa cum se "vând" şi ei. O fi de bine?



Suspectez că lipsa tencuielii la case începând de jos în sus e legată de faptul că mai vine apa mare din când în când.

Rialto noaptea, taxiuri parcate aşteptând clienţi.

San Marco noaptea.




Sirenă cu mustaţă?


Wilson? :)

6 comments:

Adriana said...

Foarte faine pozele. Cred ca noaptea mi-ar placea si mie sa revad orasul. Cand l-am vizitat, intr-o zi torida de vara, era plin ochi cu turisti si nu mi-a prea priit :)

Andrei said...

Cred ca e proasta rau treaba cu soarele acolo. Pe mine ma deranja si in martie, d-apoi intr-o zi de vara. Cred ca ce mi-a lipsit foarte mult a fost umbra unui copac. Da stiu, sunt cativa copaci mai rasariti prin cateva piatete si cred ca sunt si vreo doua gradini particulare care au dar in rest depinzi de cat de lata e strada. Daca e ingusta e umbra dar tot nu e bine, parca umbli prin beci. Ma rog, chestiune de gust, dar mie nu-mi plac stradutele unde nu ajunge niciodata soarele unde e miros de mucegai si umezeala.

Vlad said...

au farmecul lor si stradutele fara soare :) si in italia, sunt o gramada asa.

venetia noaptea nu e atat de spectaculoasa. marele ei plus e ca-i mai liniste. aproape toti dorm dupa o zi de mers...

Andrei said...

Da asta am observat si eu, ca e pustiu :) Poate mai in sezon e mai populat. Nu stiu ce sa zic, la Venetia strazile au tendinta sa fie umbirte si umede, mai ales ca unii proprietari de magazine spala trotuarul (i.e. arunca o galeata de apa). Pentru mine e un mister de unde beau apa oamenii astia pana recent - dat fiind ca laguna comunica cu marea si apa e sarata. Acum probabil aduc apa din alta parte prin tevi dar in secolele trecute ce faceau?

Ishtar said...

Foarte frumos şi pozele sunt faine.

Dianora Ungureanu-Maier said...

Nu am fost în Italia niciodată, dar tot văzând poze superbe, începe să mi se aprindă becul că totuși trebuie să încerc. Fantastice poze de noapte!

Related Posts with Thumbnails