17 May 2011

Madrid

Titlul e înşelător. Nu o să vedeţi imagini cu Sol, Parco del Retiro, Gran Via sau alte elemente emblematice pentru capitala Spaniei (sau cel puţin nu încă, pentru că nu am ajuns pe acolo cu aparatul). În schimb, am câteva imagini de la periferie, de pe centură practic.
Centura lor, de care am mai vorbit, e M30 şi pe alocuri are multe multe benzi lăţime.
De fapt e oarecum echivalentul Periferique-ului din Paris - o arteră circulară care înconjoară oraşul, limitele acestuia depăşind-o cu mult (e drept, Parisul se termină la Boulevard Periferique dar e doar o chestiune administrativă, oraşul continuă netulburat.)
Dimineaţa şi seara e o "plăcere" să conduci pe aici. Racordul din imagine trece fără nici o avertizare de la 2 benzi la 1. În general se foloseşte regula fermoarului, asta dacă nu sunt taximetrişti nebuni. În Bucureşti cred că s-ar lăsa cu bătaie zilnic o asemenea chestie.
Aspecte din zonă.
Luaţi de aici pseudo-HDR!
Animal cruelty, prima la stânga. Acuma serios, râdem, ne distrăm, dar nu reuşesc să găsesc pe cineva care să-mi zică când începe sezonul. Ce e îngrijorător e că se pare că e scump să văd cum chinuie ăia taurul înainte să-l omoare. Probabil dacă ai noroc, se prinde taurul că trebuie să se dea la chestia care agita cârpa şi nu la cârpă şi atuncea spectacolul e mai spectacol.
Every cloud has a golden lining?
Şi, la mine în cartier, ca să zic aşa...
Cartierul era câmp arid până nu demult aşa că străzile sunt largi, copacii inexistenţi iar clădirile...clădirile sunt cam futuriste.
Da, clădirea aia are o mare gaură în ea. Acolo sus e un fel de teren de joacă-terasă. Clădirea se cheamă Mirador de Sanchinarro - am senzaţia că înseamnă ceva însă mi-e lene să caut.
Sincer să fiu, mie îmi place, aşa ciudată cum e. Desigur, când te joci cu formele în arhitectură, poţi să dai şi rateuri, cum ar fi blocul din imediata apropiere care e urât cu spume. Ferestrele sunt foarte mici şi culoarea e gri-chobolain.
Home sweet home.
Apucăturile oamenilor faţă de fotografi par să fie ceva universal, cât am stat pe pasarelă să fac primele imagini de genul acesta, treceau maşini care claxonau aşa fără motiv. Da, am un aparat şi-l folosesc, problem?

4 comments:

Ishtar said...

Mult îmi place să vin pe blogul tău,că mă plimbi prin multe locuri :D
Îmi place cum a ieşit HDR-ul şi poza aia de pe pasarelă.
Salutări şi numai bine din sud-est :)

Andrei C said...

Cum ma plimba si pe mine valul...

Salutari din centrul Spaniei!

Vlad said...

Merge... sincer, cel mai mult imi place blocul. In rest, stii si tu cum e, cu cat vezi mai multe locatii, cu atat incepi sa ai filtrele mai dure.

ma bucur ca ai multe valuri ;)

Andrei C said...

Da, blocul e fain. Mirador, mi se sopteste, inseamna un fel de belvedere.

Related Posts with Thumbnails