14 October 2011

Grandes Alpes: Aida

Dimineaţa devreme, în faţa biroului Europcar din Neuchatel. Trebuie să-mi ridic maşina căci nişte trecători mă aşteaptă. Arunc o privire în parcare - câteva maşini - încerc să ghicesc ce o să-mi dea. "Aia nu-i de nasul meu, aia e prea mare, aia chiar nu e de nasul meu, hmmm oare să fie aia? Aoleo sper să nu fie aia!". Nimic nu se prea potrivea cu "VW Polo or equivalent" în afară de un Mercedes clasă A vechi. Ajung şi la ghişeu - la naiba, pe masă e o cheie de Mercedes. Încep formalităţile şi arunc în treacăt ochii pe foaia cu programul zilei şi în dreptul numelui meu...surpriză! Prima dintre maşini, cea care "nu-i de nasul meu". Faceţi cunoştiinţă cu Aida!
Cumva există karma şi în lumea închirierilor de maşini. M-am plâns în Norvegia că l-am avut pe Zaharia 6 zile însă de data asta nu mai aveam de ce să mă plâng. Ba chiar cred că am primit pe datorie de data asta şi data viitoare o să fie o maşină chinezească sau ceva.

Aida e o jucărie faină, probabil că nu ar merita să iei aşa ceva din banii tăi. 122 de cai mâncători de benzină şi un pic peste o tonă, 6 viteze, bi-xenon (din ala mai prost, ne-adaptiv), sistem start-stop, sistem din ala la care trebuie să ai cheia cu tine dar de fapt nu ai nevoie de ea, oglindă retrovizoare electrocromată, comenzi pe volan, roţi de 215, senzori de parcare la spate, tot soiul de prostii la interior... Nu ştiu dacă se datorează faptului că eram în Elveţia sau a fost doar o greşeală însă nu e deloc maşina tipică de la închirieri.

În Elveţia sunt preţuri diferite la înmatriculat maşini aşa că firmele de închirieri se duc acolo unde e cel mai iefin. Adică în cel mai mic canton (15.000 de oameni) - Appenzell Innerrhoden. AI. De unde şi numele de Aida. Oricum, să nu le plângem de milă pentru că aceste costuri se transferă la client. Dai un ban da' stai în faţă se zice.

Aida e simpatică tare. Maşina întoarce efectiv capete pe stradă. În fiecare zi prin toate localităţile prin care am trecut am văzut în retrovizoare cum oamenii se întorceau să se uite după ea. O fi fost vopseaua albastră (cu montanţi albi), or fi fost farurile cu leduri, cert e că maşina iese în evidenţă.

După numărul de cadre care vor apărea cu această maşinuţă s-ar putea zice că e reclamă. La fel din cauza părerilor pe care mi le voi exprima. Din păcate nu, Audi România nu mi-a oferit un A1 "to use and abuse" deşi mi-ar fi plăcut (dacă departamentul de marketing de la Audi citeşte asta apoi să ştie că se poate încă, mai am locuri de văzut). Ar trebui să vorbesc cu cei de la xplorio, să văd cum au făcut ei cu Opelul :)

Urmează aşadar partea a doua de Grandes Alpes, cu nume de trecători de poveste cum ar fi Grimsel, Furka sau Oberalp. Vă zic de pe acum, mi s-a părut cel mai fain pe aici. Franţa...e cam meh...

5 comments:

cipri said...

frumos peisajul dar frumoasa si masina :x

Andrei C said...

Asa ziceam si eu, de asta i-am tot facut poze :)

Alexandra said...

Eu zic sa vorbesti cu cei de la Audi sa le ceri ceva, pai ce-nseamna asta?!

Normal ca iese in evidenta, e de la culoare! Iti ia ochii! A, si de la roti, ca stiu toti ca sunt scumpe! Mama lor de 215!!!! Aaaaaaaaaaa!

Vlad said...

ce "teapa" ti-ai luat :))

eu o aruncam in rapa ASAP ;)

Traveling Hawk said...

se potriveste in peisaj Aida!

Related Posts with Thumbnails