16 May 2013

MXP

Acum doi ani îi auzeam pe colegii italieni discutând despre cât de incomod este să zbori de la Malpensa şi că Linate e miezul. Acum aflu şi eu ce şi cum. Malpensa este aeroportul principal pentru Milano însă e la aproape 60 de kilometri de el. Încă puţin şi ajungi în Franţa. Plus, aeroportul are un aer de expirat...colegii de acum au rezumat totul într-o frază legată de trenul care leagă Malpensa de oraş:

Il Malpensa Express e meno express e piu Malpensa.
Malpensa

Dar să vedem cum e să zbori la Malpensa...

Simplu, iei Malpensa Shuttle de la Milano Centrale, 10 euro, o oră şi un pic de mers cu Wi-Fi, dacă acesta binevoieşte să meargă. Ultima oară nu a fost cazul. Ajungi întâi la Terminalul 2, cel de low cost şi abia apoi la terminalul 1. Dar până să ajungi acolo trebuie înfruntat traficul de vineri după-amiaza!
Malpensa

Am avut şi un şofer supărat pe viaţă care gesticula a "why does this happen to me" de fiecare dată când cineva îi tăia calea. Şi se întâmpla des...
Malpensa

Suntem totuşi în Italia...che cazzo guardi???
Malpensa

Pe autostradă am văzut un semn foarte sugestiv - o să-l numesc "filthy tourists must pay".
Malpensa

Pentru că da, sistemul e cel cu ghişee de taxare. Ai pentru toate gusturile - bani lichizi, bani lichizi self service, carte de credit, telepass si combinaţii de cele de mai sus cum ar fi carte de credit şi telepass.
Malpensa

În sfârşit, am ajuns!
Malpensa

Ziceam că pare expirat...judecaţi şi voi. Nu ştiu cu ce e acoperită clădirea însă are aspect de plastic învechit de vreme...
Malpensa
Totuşi e frumos că din clădire ai vedere la ambele piste - şi pentru că pista cea mai depărtată e în lucru, toate operaţiunile se fac pe pista cea mai apropiată de terminal. De exemplu, iată un EasyJet decolând...da, terminalul 2 e practic hub-ul EasyJet.
Malpensa
Şi un Meridiana care face acelaşi lucru. Alpii par aproape, nu?
Malpensa

Un Embraer 195 al Air Dolomiti care tocmai a aterizat...
Malpensa

Frumuşel avionul chiar dacă din faţă pare un pic...prostuţ. Am zburat cu ei săptămâna asta...urmează dar în alt articol :)
Malpensa

O bestie de la Pakistan Air care şi ea, abia a aterizat. Din păcate nu am fost pe fază...
Malpensa

să ne plimbăm un pic prin terminal...
Malpensa

Au şi un terminal de mărfuri destul de mare. O altă lighioană care a aterizat, a stat 30 de minute şi apoi a plecat din nou e 747-le din fundal.
Malpensa

Turnul de control care are şi un semn foarte sugestiv pentru activitatea pe care o desfăşoară. "Vă învârtim un pic şi apoi vă lăsăm să plecaţi".
Malpensa

Low-cost-ing cu fly.be - hai oiţelor, sus, sus că vine lupu'!
Malpensa
A venit şi bestiuţa mea, Avro RJ100. Aicea îl gâdilau la burtă să depună bagajele.
Malpensa
Între timp, au venit şi nori...cum a fost zborul? Data viitoare...
Malpensa

No comments:

Related Posts with Thumbnails